Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

SASTANAK S UDRUŽENjIMA IZ HRVATSKE I RS

Datum objave: četvrtak, 20 februara, 2014
Objavljeno u Kompleks Jadovno
Veličina slova: A- A+

Direktorka Vladine Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu dr Slavka Drašković održala je sastanak sa predstavnicima udruženja iz Hrvatske i Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali Ružica Mandić iz “Udruge žena iz Vukovara”, Zoran Kojić i Goran Čelar iz “Srpskog narodnog foruma” i predsednik udruženja “Jadovno 1941” Dušan Bastašić, kao i članovi ovih organizacija.

Sastanak sa predstavnicima udruženja iz Hrvatske i Republike Srpske

Promocija Jadovno 1941.

Udruženje potomaka i poštovalaca žrtava Jadovno 1941. bavi se otkrivanjem istine o zločinima počinjenim u koncentracionim logorima Gospić-Jadovno-Pag za vreme Drugog Svetskog rata. Večeras, u 18 časova, u Parohijskom domu hrama Svetog Save održaće se promocija i konferencija za novinare novoosnovanog udruženje građana Jadovno 1941. iz Beograda.

 

Predstavnici udruženja predstavili su svoje aktivnosti i obrazložili probleme sa kojima se suočavaju, zatraživši podršku institucija Vlade Republike Srbije. Razgovarali su o potrebi da se podrže manifestacije koje neguju kulturu i običaje i mogućnostima jačanja organizacija civilnog društva koje rade na zaštiti naših sunarodnika.

Direktorka dr Drašković je pozvala organizacije na jedinstvo i bolju međusobnu komunikaciju između krovnih organizacija kao što su ZVO i SNV i drugih udruženja i organizacija iz nevladinog sektora.

Bilo je reči i o problematici u vezi sa vrtićem Vukovar 2. Direktorka je istakla važnost dijaloga između nadležnih organa Republike Hrvatske u cilju pronalaženja adekvatnog rešenja za opstanak ove institucije koja ima veliki značaj za srpski narod u Vukovaru.

 

 

Izvor: Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

 

 

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top