Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Sarajevo vodi politiku zataškavanja zločina nad Srbima

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da bošnjačka vlast u Sarajevu od završetka rata vodi politiku zataškavanja, prikrivanja i nekažnjavanja zločina nad Srbima širom BiH, te kritikovao dio međunarodne zajednice zbog dvostrukih standarda.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta
Miodrag Linta

“Posebno zabrinjava politika dvostrukih standarda dijela međunarodne zajednice čiji je cilj da se Srbi proglase genocidnim narodom, a Bošnjaci isključivim žrtvama. Navedena politika favorizivanja jedne strane proizvodi nestabilnost u regionu i produbljuje podjele i tenzije”, istakao je Linta.

On je u saopštenju naveo da Tužilaštvo i Sud BiH godinama opstruišu podizanje optužnica i kažnjavanje počinilaca ratnih zločina nad Srbima iz reda bošnjačkog naroda.

Linta je dodao da se na taj način duboko vrijeđaju porodice žrtava i uništava bilo kakva mogućnost uspostavljanja međusobnog povjerenja i pomirenja naroda u BiH.

“Ako međunarodna zajednica iskreno želi trajni mir, stabilnost i pomirenje među narodima na zapadnom Balkanu, onda treba da vodi politiku odavanja počasti svim žrtvama i kažnjavanja svih zločinaca bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost”, naveo je on.

Linta je ocijenio sramnom činjenicu da još niko nije pravosnažno osuđen za stravične zločine nad oko 3.500 Srba u srednjem Podrinju, pretežno civila, među kojima je bilo najviše žena, djece i staraca.

On napominje da su napadi i zločini nad Srbima i paljenja srpskih sela vršeni na najveće pravoslavne praznike.

Istakao da je glavni cilj napada jedinica /ratnog komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici/ Nasera Orića bio da se u regiji Birač i srednjem Podrinju zatre svaki trag o postojanju srpskog naroda iz Srebrenice, Bratunca, Milića, Vlasenice, Osmaka i Zvornika.

Linta napominje da je, uprkos nespornim činjenicama, Haški tribunal oslobodio glavnog protagonistu zločina na ovom prostoru – Nasera Orića i time, po ko zna koji put, potvrdio da je to politički sud u funkciji umanjivanja i omalovažavanja srpskih, a uvećavanja i veličanja žrtava drugih strana.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

Nastavak satanizacije Srba

U centru Sarajeva skandalozna instalacija: Srpska kao masovna grobnica! (VIDEO)

Izabran predsjednik i zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: