fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Samo ti, sinko, radi svoj posao

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/ostala_stratista/sveti-vukasin-2.jpg

Sa verom u srcu, Starac Vukašin ni u trenutku stradavanja nije ugrožavao nikoga, te posta Novomučenik srpski

Poznata rečenica, „Samo ti, sinko, radi svoj posao“, koju je izgovorio Starac Vukašin u trenutku kada je mučen i ubijan, služi nam kao opomena, da po dopuštenju Božijem imamo slobodnu volju da odaberemo na koji ćemo način postupati.

Ustaša koji je mučio starca Vukašina postupao je neljudski, a starac sa verom u srcu, ni u tom trenutku nije ugrožavao nikoga, te posta Novomučenik srpski.

Nebrojeno je mesta na području današnje Hrvatske na kojima je postradao naš narod, ali se za mnoga od njih ne zna tačno mesto. Istraživači se suočavaju i sa strahom (teško je biti hrabar i miran na putu do istine, kad vam drugi čine prepreke) i sa novim mestima, na kojima su Srbi ostavili kosti. Na području Velebita, podvelebitskog podgorja i ostrva Paga, do 2012 godine bila je poznata tačna lokacija samo za dvije jame bezdanke mada je Dr Đuro Zatezalo registrovao njih 32…

Izvor: ANTI CENSURA

 

Vezane vijesti:

O Svetom Vukašinu klepačkom i jasenovačkom

Sveti Vukašin

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: