fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Samardžić: Falsifikat – Partizanski (komunistički) filmovi !

Falsifikata u partizanskim filmovima ima toliko da bi samo o njima mogla da se napiše jedna knjiga. Jer, praktično u svim ovim filmovima istorija je drastično falsifikovana.

Najveći  stub  koji  je  imao  za cilj  da  pomuti  razum  SRBA  su  partizanski (komunistički filmovi), ovi filmovi predstavljali su jedan od glavnih elemenata indoktrinacije masa u doba komunističke diktature. U snimanje jednog partizanskog filma ulagano je više novca nego danas u snimanje svih filmova za godinu dana. Za basnoslovne honorare, partizanske „heroje“ i njihove neprijatelje igrale su najveće svetske zvezde, poput Ričarda Bartona, Jula Brinera ili Orsona Velsa.

Za film ”Valter brani Sarajevo” uzeta je priča o potpukovniku Žarku Todoroviću ”Valteru”, komandantu četničkih ilegalaca u Beogradu. Postojao je i komunista Žarko Perić ”Valter”, ali bio je toliko nebitan, da ga nemačka dokumenta uopšte ne pominju. Međutim, Operacija ”Valter”, u kojoj je Gestapo uhapsio Todorovića, bila je najveća te vrste na Balkanu, dok je gestapovski dosije ”Valter” bio ubedljivo najdeblji. Ubacivanje lažnog Valtera među četničke ilegalce i drugi detalji, prosto su preneti u Sarajevo.

Ni u Sarajevu, kao ni u Beogradu, komunisti tokom rata nisu ubili ni jednog Nemca.

Filmski masakr Nemaca u Beogradu prikazan je u serijalima ‘‘Otpisani” i ”Povratak otpisanih”. Osnovni falsifikat ovde je da Gestapo uopšte nije imao odeljenje koje se bavilo komunističkom ilegalom u prestonici, jer je ona bila beznačajna. Ali je imao odeljenje za progon četničkih ilegalaca. Epizoda u ”Otpisanima” u kojoj Nemci uz pomoć goniometra otkrivaju tajnu radio stanicu direktno je preuzeta od četnika. Komunisti tokom rata nisu ni imali radio stanicu u Beogradu.

U filmu ”Dvoboj za Južnu prugu” Josip Broz Tito naređuje diverzije kako bi se omelo snabdevanje za Hitlerovog maršala Ervina Romela u Africi. U stvarnosti, Broz nije pominjao Romela, niti diverzije na južnoj pruzi, niti su ih partizani izvodili.Nasuprot tome, prema nemačkim dokumentima, samo jedna od četničkih diverzantskih grupa – Grupa ”Gordon” – izvela je čak 1.499 diverzija i sabotaža na južnoj pruzi. Dok u filmu četnici zajedno sa Nemcima čuvaju ovu prugu…

U filmu ”Lager Niš” navodno hrabri komunisti organizuju bekstvo iz ovog logora, dok su u stvarnosti glavnu ulogu u bekstvu odigrali zatočeni četnici, i to rezervni kapetan Ivan J. Vujisić narednik Boža Baltić. Oni su udarcem u glavu onesvestili stražara i oteli mu puškomitraljez. Tako je napravljena breša i masa logoraša je pokuljala.

Logorašica koja se porodila u logoru bila je Natalija Gordić, supruga četničkog poručnika Nikole Gordića, a nije se porodila u niškom logoru, već na Banjici, neposredno pošto je tamo prebačena iz Niša.

 

Detaljno o ovim filmskim lažima možete saznati u knjizi
”Falsifikati komunističke istorije” autora Miloslav Samardžić.

(CARSA)

Izvor: VIDOVDAN

Vezane vijesti:

Redefinisanje identiteta – istorija, zablude, ideologije u …

Valter branio Beograd | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: