Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Rogatica: Završena zgrada za 14 porodica poginulih boraca i RVI (VIDEO)

Završetkom zgrade od 14 stanova, u Rogatici se privodi kraju Program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI do četvrte kategorije.

Rogatica:Zgrada za 14 porodica poginulih boraca i RVI Foto: RTRS
Rogatica: Zgrada za 14 porodica
poginulih boraca i RVI
Foto: RTRS

Izgradnju 12 stanova finansirala je Vlada Republike Srpske, a opština uz neophodnu infrastrukturu i projektnu dokumentaciju obezbijedila je sredstva za izgradnju dva stana. Ukupna vrijednost projekta je 413 hiljada maraka, od čega je opština izdvojila 100 hiljada maraka.

Opštinskoj administraciji i boračkoj organizaciji obratilo se još 60 boračkih porodica sa zahtjevima da im se kroz novu vladinu uredbu dodijele stanovi ili novčana sredstava. Ranijom kupovinom zgrade od 30 stanova i dodjelom nepovratnih novčanih sredstava, zbrinut je veći dio boračke populacije.

Useljenjem u novu zgradu biće stambeno zbrinuti svi koji su, po osnovu uredbe Vlade iz 2008. dobili pravo na stanove za boračke kategorije.

 

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: