Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

РЕГИОНАЛНОМ САРАДЊОМ ДО ОПТУЖНИЦЕ ЗА СТРАДАЊЕ СРБА ИЗ ТРНОВА

Sud_BiH.jpg
Тужилаштво БиХ

Једну од наjобимниjих оптужница за страдање више од 90 Срба са подручjа општине Трново код Сараjева, Тужилаштво БиХ подигло jе захваљуjући регионалноj сарадњи, саопштило jе данас Тужилаштво Србиjе за ратне злочине.

Тужилаштво БиХ jе, уз помоћ колега из Србиjе, предложило саслушање око 140 свjедока и приложило више од 300 доказних материjала.

“Након дуготраjне и темељне истраге у овом предмету, прикупљени су докази о поjединачним извршењима ратних злочина на подручjу више села у региону Трнова, против више десетина идентификованих починилаца. Ови предмети биће предложени за процесуирање у надлежним ентитетским правосудним институциjама”, наводи се у саопштењу.

Међу жртвама наjвише jе било старих лица, од коjих су неки имали више од 80 година, већи броj жена, као и диjете рођено 1990. године.

Тужилаштво БиХ оптужило jе Едхема Годињака, Медариса Шарића и Мирка Буноза за ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима на ширем подручjу општине Трново код Сараjева.

Некадашњи припадници jединица тзв. Армиjе Р БиХ, МУП-а БиХ, Териториjалне одбране БиХ и Хрватских оружаних снага оптужени су за учешће у удруженом злочиначком подухвату са заjедничким циљем вишеструког лишења живота српских цивила.

Оптужницом им jе стављено на терет противправно хапшење и затварање у обjектима формираним на подручjу општине Трново, паљење имовине, лишење живота и нечовjечно поступање над заробљеним припадницима Воjске Републике Српске.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

 

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: