fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Реаговање Међународне комисије за истину о Јасеновцу

Стрељање у логору Сајмиште
Стрељање у логору Сајмиште

ПОВОДОМ ОДЛУКЕ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ СРБИЈЕ ДА ОРГАНИЗУЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈУ О ГЕНОЦИДУ НАД ЈЕВРЕЈИМА И РОМИМА БЕЗ ПОМЕНА О ГЕНОЦИДУ НАД СРБИМА

Запањени смо одлуком Министарства културе Републике Србије да организује конференцију о геноциду над Јеврејима и Ромима крајем априла 2016 године, без помињања ужасног геноцида над Србима у току Другог светског рата.

Сувише је добро познато да су римокатолици Хрвати у Независној држави Хрватској извршили страшан геноцид над Србима, док су Немци извршили ужасан геноцид над Србима у окупираној Србији. Министарству културе Србије мора бити познато да су само у немачком концентрационом логору на територији Хрватске, на старом сајмишту у Београду убили преко 40 000 Срба. Стрељања у Краљеву, Крагујевцу, Шапцу, Ваљеву итд. вршили су Немци као окупатори. Бомбардовање Београда 6. априла 1941 године почело је уништењем Народне библиотеке, као прве жртве немачког геноцида. На овој конференцији ће се говорити о страдању 6000 београдских Јевреја, а неће се споменути страдање преко 40 000 Срба само на саром сајмишту.

Међу позваним особама налазиће се на овој конференцији и немачки ревизиониста Александар Корб, који је познат у Немачкој по својој дисертацији, коју је одбранио на немачком универзитету, у којој негира насилно покрштавање Срба од стране римокатолика Хрвата, негира геноцид над Србима итд. Он пише да Хрвати нису убили ни једног православног свештеника и сл. Према налазу Међународне комисије за истину о Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома, римокатолици Хрвати су убили у јасеновачким логорима преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома, међу којима је било 110 000 деце испод 14 година старости. Хрватска је била једина земља у свету која је имала концентрациони логор за убијање мале деце који су водиле римокатоличке часне сестре. Александар Коб сада пориче ове чињенице, а то му један немачки универзитет омогућава. Министарство културе Србије прелази преко ових познатих факата, а запањује и чињеница да ће на овој конференцији главни говорник бити православни српски епископ Славонски, г.Јован Ћулибрк, који се јавно огласио као особа која умањује број јасновачких жртава и геноцид извршен над Србима у Хрватској, а себе сматра за познаваоца холокауста Јевреја. Ипада да СПЦ заборавља свете мученике српске, страдале у Јасеновцу од римокатоличких хрватских кољача, Св. мученика из Клепаца и других, Св.Петра Зимоњића, митрополита Дабро-Босанског кога су римокатолици Хрвати страшно мучили, па онда убили, Св.епископа Бањалучког Платона, кога су ужасно мучили, Хрвати су му ложили ватру на грудима, убили и бацили у Врбас, Св.мученика, епископа Саву Трјајића, кога су убили и бацили у Катину јаму и многе друге. Мучено је и убијено скоро 200 православних свештенека, а на овој конференцији неће бити речи о геноциду над Србима.

Министарству културе Републике Србије је добро познато да у целој Србији не постоји ни један споменик Јасеновачким Србима, нема ни једног споменика геноцида над Србима, а зна се да су Сава и Дунав избацивале на обале десетине хиљада лешева јасеновачких жртава, које су сахрањиване на локалним гробљима као НН особе. Ни у Београду није обележена масовна гробница тих жртава из Јасеновца, код куле Небојше, о којој су говорили епископ Атанасије Јефтић и архитекта Пеђа Ристић. И та гробница је зарасла у коров.

Међународна комисија за истину сматра да треба да се говори о страдању Јевреја и Рома, али се не сме прелазити олако преко геноцида над Србима. Поред геноцида над Србима који су извршили римокатолици Хрвати и њихови муслимански помагачи у Независној држави Хрватској, не сме се заборавити да су и у окупираној Србији геноцид извшили немачки окупатори. Немци су извршили стрељања Срба у Крагујевцу, Краљеву, Шапцу, Ваљеву итд. У логору на Старом Сајмишту су убили преко 40 000 Срба итд. Бомбардовање Београда 6.априла 1941 год. које су извршили Немци започето је спаљивањем народне Библиотеке. Српска православна црква сада путем свога епископа Јована Ћулибрка прелази преко чињенице да су Немци заточили српског патријарха Гаврила Дожића и српског епископа Св.Николаја Жичког и Охридског и многе свештенике и монахе. Министарство цултуре Србије не би смело да организује конференције о геноциду на којима се не спомиње геноцид над Србима, нити пак да дозвољава учешће особама попут Немца Александра Коба или епископа Јована Ћулибрка.

Проф. др Србољуб Живановић,

Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу,

Лондон, Велика Британија

Фото у наслову: детаљ из логора Старо Сајмиште; извор: „Википедија“

 

Везане вијести:

Писмо Епископу Јовану Ћулибрку – Jadovno 1941.

ЕПИСКОП СЛАВОНСКИ ЈОВАН ЋУЛИБРК: Срби, добро вагајте …

Реаговање Међународне Комисије за истину о Јасеновцу …

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

One Response

  1. На жалост,овакви издајнички потези од стране актуалне власти у Србији су доступни и интертесантни врло малом броју људи који ће исте знати цијенити на предстојећим изборима.Остали гледају Фарму…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: