Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Rat protiv SRJ vođen pod lažnim humanitarnim izgovorom

Datum objave: petak, 5 oktobra, 2018
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+

Rat protiv Jugoslavije vođen je pod lažnim humanitarnim izgovorom, a ratne zločine počinili su NATO i SAD, objavljeno je na sajtu kanadskog Centra za istraživanje globalizacije (Centre for Research on Globalization)

Generalštab razrušen tokom NATO bombardovanja Foto: FONET
Generalštab razrušen tokom NATO bombardovanja
Foto: FONET

Napomena: Prilog je prvi put objavljen na portalu Jadovno.srb 30. marta  2016. godine.

U tekstu pod naslovom “Istorija `humanitarnog ratovanja`: NATO vladavina terora, uništenje Jugoslavije”, povodom 17 godina od početka NATO bombardovanja Jugoslavije 24. marta 1999. godine i invaziju vojnika Alijanse na Kosovo, navodi se da je taj rat bio “generalna proba” za naredne “humanitarne ratove”, uključujući Avganistan, Irak, Libiju, Siriju i Ukrajinu.

Autor teksta Mišel Čosudovski navodi da je gorka ironija da je “takozvani Međunarodni krivični tribunal u Hagu kontrolisan upravo od onih koji su počinili masovne ratne zločine”.

“SAD i NATO su pokrenuli rat u Jugoslaviji. Predsjednik Slobodan Milošević optužen je za ratne zločine, a otrovan je u svojoj ćeliji u zatvoru pod pokroviteljstvom Tribunala”, navodi se u tekstu.

Pišući o ratnim zločinima SAD i NATO autor ističe da su od juna 1999. godine NATO i misija UN na Kosovu aktivno podržavali OVK, koja je počinila veliki broj ratnih zločina.

“Važno je da se shvati da su te zločine naredili aktuelni i bivši premijeri `Vlade` Kosova”, navodi se u tekstu i dodaje da je od 1999. godine državni terorizam na Kosovu postao sastavni dio plana Alijanse.

“Aktuelna vlada predsjednika Hašima Tačija, bivšeg komandant OVK, izdanak je ove vladavine terora. To nije vlada u uobičajenom značenju te riječi. To je teroristička organizacija povezana sa organizovanim kriminalom. To je instrument strane okupacije”, navodi se u tekstu.

U tekstu se citiraju riječi Vilijama Roklera, bivšeg tužioca Nirnberškog tribunala za ratne zločine, koji je rekao da “napad 1999. godine predstavlja kršenje osnovnih postulata Povelje UN i drugih konvencija i sporazuma. Napad na Jugoslaviju predstavlja najdrskijju međunarodnu agresiju od napada nacista na Poljsku da se spriječe `poljski zločini` nad Nijemcima. SAD tu su odbacile međunarodni legalitet i pristojnost i krenule pravcem pobjesnjelog sirovog imperijalizma. To je bio zločin protiv mira”.

Autor podsjeća da postoje dokazi da je američka administracija zajedno sa svojim saveznicima odlučila da destabilizuje i uništi Jugoslaviju početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

Odluku da se Jugoslavija uništi i da se uspostavi više malih državica donijela je Reganova administracija početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

U direktivi o odluci nacionalne bezbjednosti pod nazivom “Američka politika prema Jugoslaviji” definiše se okvir spoljne politike za destabilizaciju modela tržišnog socijalizma Jugoslavije i uspostavljanje američke sfere uticaja u jugoistočnoj Evropi.

U tu svrhu, izveden je niz tajnih obavještajnih akcija i operacija, koje se su sastojale u formiranju i podršci secesionističkih paravojnih grupacija, prvo u BiH, a kasnije na Kosovu.

Te tajne operacije izvedene su u kombinaciji sa destabilizacijom jugoslovenske ekonomije.

Jak ekonomski “lijek” pod okriljem MMF-a i Svjetske banke na kraju je doveo do propasti jugoslovenske industrijske baze, raspada radničke kooperative i osiromašenja populacije.

Autor podsjeća da je Jugoslavija tokom 60-tih godina prošlog vijeka imala godišnji bruto proizvod od 6,1 odsto, da je zdravstvo bilo besplatno, stopa pismenosti iznosila 91 odsto, a prosječan životni vijek 72 godine.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Dan kada je „Milosrdni“ počeo da ubija anđele

Bombardujte nas ponovo, vi najbolje znate šta je dobro za nas!

Pukovnik Milenko Pavlović: “Nećete vi da ginete, ja ću!”
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top