Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Rajilić: Očekujem maksimalnu kaznu zatvora za Veselijevu

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić očekuje da će Sud BiH Elfetu Veseli i njene pomagače osuditi na maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Božica Živković Rajilić

Komentarišući tvrdnju zaštićenog svjedoka Veselijeve odbrane “O-3” pred Sudom BiH da je dječaka ubio Edin Osmanović, član dobrovoljne jedinice “Dizel” koja je boravila u selu Bajrići na području Kamenice, Rajilićeva je rekla Srni da Tužilaštvo BiH i njena odbrana mogu da dovedu “stvarnog i lažnog” svjedoka, ali da postoje svjedoci događaja i dokazi da je Veselijeva ubila dječaka.

Rajilićeva pita kako je uopšte moguće da dođe do hapšenja Veselijeve, ako ona, kako tvrdi taj zaštićeni svjedok, nije počinila zločin i zašto odmah nije uhapšen neko drugi.

“Vjerujem da će Veselijevu i njene pomagače na kraju, ipak, stići zaslužena kazna za ubistvo nedužnog djeteta, iako ne vjerujem u rad Tužilaštva i Suda BiH na procesuiranju zločina počinjenih nad srpskim narodom u BiH”, rekla je Rajilićeva.

U jučerašnjem nastavku suđenja Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli pred Sudom BiH za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika, zaštićeni svjedok odbrane Veselijeve “O-3” rekao je da je dječaka ubio Edin Osmanović, član dobrovoljne jedinice “Dizel”, koja je boravila u selu Bajrići na području Kamenice.

Svjedok je posredstvom video-linka iz Francuske rekao da je u Bajriće došao kod roditelja nakon “pada” Kalesije u junu 1992. godine i da je tu bio dječak kojeg su doveli “neki dizelaši”.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je, kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica takozvane Armije BiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Izvor: Srna

Vezane vijesti:

Rajilić: Očekujem konačno usvajanje zakona

Zarobljenici potvrdili da je dječaka ubila Elfeta Veseli

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: