Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Rajilić: Dokazati krivicu sudija i tužilaca za diskriminaciju Srba

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić očekuje da će biti ispoštovani danas usvojeni zaključci Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH, ističući da je potrebno na disciplinskim postupcima dokazati krivicu pojedinih sudija i tužilaca za diskriminatorski odnos prema Srbima.

Božica Živković Rajilić Foto: RTRS
Božica Živković Rajilić Foto: RTRS

“Očekujem da će nakon prvog koraka – usvajanja zaključaka, procedura da se dovede do kraja i dokaže ono što je navedeno u informaciji Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica”, rekla je Rajilićeva Srni.

Rajilićeva je rekla da je sa pravim dokazima potrebno da se ide na disciplinski postupak i dokaže krivica pojedinih sudija i tužilaca za diskriminatorski odnos prema Srbima.

“Udruženja srpskih žrtava rata iz Republike Srpske, koja stoje iza Informacije Republičkog centra, nikada neće odustati od ove inicijative za provjerom ratne prošlosti pojedinih sudija i tužilaca u Tužilaštvu i Sudu BiH”, istakla je Rajilićeva.

Rajilićeva je zaključila da ne treba dozvoliti da se neko od tih ljudi ko ima ratnu prošlost oslobodi, a optuži neko ko je nema, već da sve treba raditi u skladu sa zakonom i dokazima.

VSTS BiH usvojio je danas zaključak da informacija Centra za istraživanje rata i ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske, zajedno sa prilozima, bude dostavljena Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS-a BiH, te od njega zahtjeva prioritetno postupanje.

Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica poslao je ranije VSTS-u BiH informaciju sa imenima ratnih devet sudija i šest tužilaca za koje smatra da su diskriminatorski postupali u predmetima ratnih zločina, vođenim protiv Srba.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Rajilić: Presuda – poraz Suda BiH | Jadovno 194

Rajilić: Potreban isti odnos prema svim žrtvama rata …

Rajilić: Neažurni sudovi BiH | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: