fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

RADIKALIMA VRAĆENA SPOMEN-PLOČA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/ploca-radikali-srebrenica.jpg

SREBRENICA, 24. OKTOBRA /SRNA/ – Predstavnicima Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ danas je u srebreničkoj Policijskoj stanici vraćena spomen-ploča koja im je oduzeta 13. jula, kada su namjeravali da je postave na zgradu Osnovnog suda u Srebrenici, pošto za to nisu imali odgovarajuću saglasnost opštinske administracije.

Predsjednik Okružnog odbora ove stranke za regiju Birač Vojin Pavlović rekao je, nakon preuzimanja spomen-ploče, da radikali neće odustati od postavljanja ovog obilježja na sudsku zgradu u Srebrenici, jer žele trajno da obilježe mjesto srpskog stradanja i nastave dokazivanje istine o zločinima počinjenim nad Srbima u ovom mjestu i u ovom objektu u posljednjem ratu.

„Ovo obilježje biće privremeno izloženo na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu kao znak opomene i poziv nama Srbima da se svi angažujemo i činjenicama dokažemo istinu o torturama nad zarobljenim borcima i nevinim srpskim civilima koji su mučeni, zlostavljani i ubijani u zgradi srebreničkog suda“, istakao je Pavlović.

On je ukazao na činjenicu da se mnogi Srbi koji su bili zatvoreni u sudsku zgradu u Srebrenici još vode kao nestali dok njihovi dželati slobodno žive u ovoj varošici.

Pavlović je rekao da će radikali nastaviti borbu i prikupljati dokumentaciju za dobijanje saglasnosti da 13. jula naredne godine postave spomen-ploču na ovom srpskom stratištu.

„Mi smo zahtjeve podnosili i ove godine, ali nailazimo na opstrukciju bošnjačke vlasti koja ne želi da nam odobri da postavimo ovo obilježje i dostojanstveno obilježimo to mjesto srpskog stradanja“, pojasnio je Pavlović.

On tvrdi da će radikali tražiti od srebreničke opštinske administracije dokaze o datim saglasnostima za brojna obilježja koja su Bošnjaci postavili svojim poginulim na više mjesta u ovoj opštini, pa i na školskom igralištu.

Pavlović je rekao da mu je poznato da su ta obilježja sa raznim natpisima, među kojima ima i uvredljivih za Srbe i Republiku Srpsku, Bošnjaci postavljali bez traženja i saglasnosti od nadležnih organa.

„U tome ih niko nije sprečavao niti se ta obilježja uklanjaju, iako su postavljena bez odobrenja nadležnih, dok se Srbima zabranjuje da obilježe mjesta stradanja svojih najdražih u ovoj opštini“, naveo je Pavlović.

On je istakao da se protiv njega vodi postupak u srebreničkom sudu zbog namjere da postavi spomen-obilježje na tu ustanovu u kojoj su postradali mnogi Srbi u posljednjem ratu u BiH.

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Vezane vijesti:

Orić mi sve pobio, ali istinu ne može

Branislav R. Vučetić

OBILjEŽENE 22 GODINE OD STRADANjA SRBA U PODRAVANjU

O SRBIMA – NI RIJEČ

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: