fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Puzigaća: Srbi u Hrvatskoj i dalje potražuju 50.000 stanova

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća očekuje da će posjeta članova Predsjedništva BiH Zagrebu doprinijeti konačnom rješavanju statusnih prava izbjeglih Srba iz Hrvatske.

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

On je rekao da Udruženje raspolaže podacima da izbjegli Srbi u Hrvatskoj još potražuju 50.000 stanova, a obespravljeni su i u pogledu učešća u privatizaciji javnih preduzeća u kojima ih je većina radila prije rata.

„Uvjereni smo da će nakon ove posjete zvanične delegacije BiH i Hrvatske u bilateralnim pregovorima početi da rješavaju statusna prava izbjeglih Srba iz Hrvatske, a koji se odnose na radna, penziona, imovinska i stanarska prava“, rekao je Puzigaća.

Puzigaća je upozorio da veliki broj članova ovog udruženja umire, a u Hrvatskoj ni 20 godina nakon rata nisu uspjeli da ostvare osnovna ljudska prava, kao što je pravo na imovinu i dom.

Članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović borave danas i sutra u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

PUZIGAĆA: HRVATSKA NASTAVLjA SA OPSTRUKCIJOM STATUSNIH PRAVA SRBA

Puzigaća: Nova vlada Hrvatske neće riješiti statusna prava …

Puzigaća: Više od 20 godina kršenja ljudskih prava | Jadovno …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: