Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Пузигаћа: БиХ да се укључи у рјешавање проблема

Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа апеловао је на власти БиХ да у разговорима са хрватским властима ријеше проблеме држављана БиХ који су били запослени и настањени у Хрватској, а у периоду од 1990. до 1995. године отпуштени са посла.

Никола Пузигаћа
Никола Пузигаћа

„У БиХ нема жеље да се коначно ријеши дугогодишња агонија чланова нашег удружења, која се односи на радна, пензиона, имовинска и станарска права држављана БиХ који су избјегли из Хрватске“, рекао је Пузигаћа Срни.

Он је навео да у БиХ нико више не жели да разговара са члановима удружења у вези са рјешавањем њихових проблема.

„Удружење је изгубило сваку наду, у БиХ није формирана комисија која би се бавила нашом проблематиком. Сви су, изгледа, дигли руке од нас и не јављају нам се на телефоне“, каже Пузигаћа.

Пузигаћа је рекао да ће Управни одбор Удружења у наредних мјесец дана донијети коначну одлуку како и шта даље у вези са овом проблематиком, не искључујући могућност грађанске непослушности и организовања протеста испред институција власти у БиХ.

Савјет министара БиХ је на сједници одржаној 20. августа 2015. године усвојио закључак којим „задужује Министарство иностраних послова БиХ да у билатералним контактима са званичницима Хрватске на највишем нивоу обнови разговоре у вези са рјешавањем радноправног и социјалног статуса држављана БиХ који су били запослени у Хрватској, а који су отпуштени са посла у периоду од 1991. до 1995. године, да би заједнички дошли до обострано прихватљивог рјешења“.

Током сусрета делегација БиХ и Хрватске на највишем нивоу у овој години потврђена је обострана опредијељеност да заједничка сједница Савјета министара БиХ и Владе Хрватске буде одржана у првој поливини 2016. године.

Извор: СРНА

 

Везане вијести:

Пузигаћа: Двоструки аршини међународне заједнице | Јадовно …

Пузигаћа: Нећемо одустати од наших права | Јадовно 1941.

Пузигаћа: Срби у Хрватској и даље потражују 50.000 станова …

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: