Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Promovisana knjiga “Srebrenički krug” Dragana Vujičića

U Istočnom Novom Sarajevu danas je predstavljena knjiga “Srebrenički krug” novinara i publiciste iz Beograda Dragana Vujičića i prikazan film “Srebrenica-izdani grad” reditelja Ole Fluma.

 U Istočnom Novom Sarajevu danas je prodstavljena knjiga "Srebrenički krug" novinara i publiciste iz Beograda Dragana Vujičića i prikazan film "Srebrenica-izdani grad" reditelja Ole Flumana.
U Istočnom Novom Sarajevu danas je prodstavljena knjiga “Srebrenički krug” Dragana Vujičića

Vujičić je naglasio da je knjiga nastala kao odgovor na pokušaj donošenja rezolucije Savjeta bezbjednosti UN u julu ove godine o Srebrenici.

“Krenulo je kao feljton o Srebrenici u ‘Večernjim novostima’ nakon čega sam odlučio da tekstove objavljivane unazad 23 godine objedinim u knjigu dok nas u tome ne spreči neko sudskom zabranom”, rekao je Vujičić.

On je dodao da je za vrlo kratko vrijeme došao do zaključka da se može govoriti samo da u Srebrenici nije bilo genocida.

Vujičić je rekao da se ne može govoriti o 7.000 do 8.000 ubijenih ljudi i da je sve to jedna “šarada međunarodne zajednice”.

Prema njegovim riječima, imao je sreću da razgovara sa penzionisanim pukovnikom Vojske Republike Srpske Ratkom Škrbićem koji je prethodno radio studiju “Srebreničke podvale” i dokazao da je u pitanju “velika alhemija u stvaranju žrtava”.

“Na sve što se pozivam u knjizi postoje podaci i navodim izvore. Svi dokazuju da se u Srebrenici nije dogodio to što se tvrdi da se dogodilo. Ratni zločin se dogodio, bilo je streljanja za koje mora da se odgovara, kao i skrivanja leševa, ali nije bilo genocida”, rekao je on.

Vujičić je dodao da je srpski narod sa obje strane Drine bio pred momentom da bude žigosan trajno u istoriji kao narod koji je počinio genocid.

On će knjigu “Srebrenički krug” promovisati 25. decembra u Kragujevcu, a u Banjaluci 9. januara, na Dan Republike Srpske.

Istoričar iz Beograda Miloš Milojević rekao je da je ova knjiga zanimljiva za čitaoca koji događaje u Srebrenici posmatra kroz istoriju i koji nije proživio ratna dešavanja.

“Ona je zato zanimljivija čitaocima u Srbiji nego u Republici Srpskoj, koji znaju šta se tačno dešavalo i u Srebrenici i tokom rata”, rekao je on.

Milojević je dodao da je važno da je knjiga izdata nakon 20 godina od tih dešavanja kada su Srbi bili izloženi žestokoj medijsko-propagandnoj ofanzivi.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Promovisana knjiga „Srebrenički Krug“

Vujičić: U Srebrenici prvo stradala istina

Da mlade više ne bude sramota zbog „Srebrenice“

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: