Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Promovisana knjiga „Dragi naš…“

Nebojša Šebić
Nebojša Šebić

U prostorijama Srednjoškolskog centra u Kotor Varošu večeras je promovisana knjiga „Dragi naš…“, autora Nebojše Šebića, pomoćnika komandanta 22. brigade Vojske Republike Srpske (VRS) za moral, vjerska pitanja, pravne poslove i informisanje.

Autor je odlučio da u knjigu pretoči 300 oproštajnih pisama da bi se osvježila sjećanja i trajno sačuvale uspomene na poginule borce 22. brigade VRS.

„Iako narušenog zdravlja, zadovoljan sam što sam doživio objavljivanje knjige, koja nije moja promocija, nego spomen borcima koji svoje živote ugradiše u temelje Srpske“, istakao je Šebić.

Urednik ovog djela Obrad Bubić istakao je originalnost i jedinstvenost knjige, u kojoj nosilac ordena Zlatnog krsta milosrđa, major Nebojša Šebić, govori o plejadi ratnika palih u direktnim okršajima.

„Autor je podigao nezaboravan spomenik svome rodu za Krst časni i slobodu, dokazao je da su pali borci sa nama sve dok ih nosimo u srcu i sjećanjima“, naglasio je Bubić.

On je dodao da se Šebić sa ovom knjigom svrstao u red patriota i ratnih veterana koji su se najčasnije i najveličanstvenije odužili svom narodu u borbi za slobodu.

Recenzenti knjige su profesori Ostoja Đukić i Ljubomir Milutinović, a njihov zajednički stav je da ovo djelo predstavlja vjeran doprinos srpskoj istoriji i kulturi, ali i podsjeća na pripadnost narodu koji se latio oružja da bi odbranio nejač iza sebe, osjećajući svetu dužnost i sveti poziv za odbranu srpstva.

Promociji knjige prisustvovali su ratni komandanti i pripadnici 22. brigade VRS, predstavnici BORS-a i opštinske Boračke organizacije, načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović i brojni gosti.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

USKORO DOKUMENTARNI FILM O STRADANjU SRBA

Kad su bojovnici ljubili srpsku zastavu

CILj AGRESIJE BIO ETNIČKO ČIŠĆENjE SRBA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: