fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Promocija novoosnovanog udruženja Jadovno 1941. iz Beograda

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/tuga-jadovnicka.jpgBeograd – U srijedu 19. 02. 2014 , sa početkom u 18 časova u Parohijskom domu Hrama Svetog Save na Vračaru, održaće se promocija i konferencija za novinare novoosnovanog Udruženja građana Jadovno 1941. iz Beograda.

Na inicijativu UG Jadovno 1941. iz Banjaluke, koje već više od  četiri godine okuplja potomke i poštovaoce žrtava kompleksa logora smrti NDH, Gospić – Jadovno – Pag, osnovano je istoimeno udruženje i u Srbiji.

Osnivači udruženja, potomci i poštovaoci žrtava iz Srbije, Hercegovine, Like, Slavonije, Dalmacije i Republike Srpske, ovaj čin smatraju logičnim nastavkom jadovničke misije koja danas okuplja sve veći broj aktivista na teritoriji Srbije.

Osnivanjem udruženja kao pravnog lica na teritoriji Republike Srbije, otvara se mogućnost da se dosadašnja, presudna saradnja i podrška Kancelarije za saradnju sa Dijasporom i Srbima u regionu Vlade Srbije, proširi i na ostale institucije i ustanove lokalne i državne vlasti.

Na području Srbije živi značajan broj potomaka žrtava genocida počinjenog nad Srbima, Jevrejima i Romima od strane Nezavisne Države Hrvatske. Osnivanjem udruženja očekujemo da decenijski, svakako nedovoljan rad na istraživanju, dokumentovanju, memorijalizaciji i prezentaciji ovog stradanja, dobije novi zamah.

Na promociji će govoriti:

Milorad Milošević – predsjednik udruženja Jadovno 1941. iz Beograda

Prof. dr Veljko Đurić Mišina – vd direktora Muzeja žrtava genocida iz Beograda

Aleksandar Nećak – član borda direktora evropskog Savjeta jevrejskih zajednica iz Beograda

Predrag Lozo – predsjednik udruženja studenata  istorije Dr Milan Vasić iz Banja Luke

Dušan Bastašić – predsjednik udruženja Jadovno 1941. iz Banja Luke

Pozivamo predstavnike medija kao i sve zainteresovane potomke i poštovaoce žrtava, da nam se pridruže na predstojećoj promociji.

 

Predsjednik UG JADOVNO 1941. u Beogradu

Milorad Milošević

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: