Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Promocija knjige „Mermerne istine o Bosni“

Datum objave: četvrtak, 25 avgusta, 2016
Veličina slova: A- A+
Knjiga „Mermerne istine o Bosni“
Knjiga „Mermerne istine o Bosni“

Promocija knjige „Mermerne istine o Bosni“ dr Radovana Karadžića, u Banjoj Luci, biće održana u subotu, 27.08.2016. godine sa početkom u 19.00 časova, u maloj vijećnici Banskog Dvora.  Promocija će, prethodno, u četvrtak i petak, biti održana u Palama i Bijeljini. O knjizi će prilikom predstavljanja govoriti Goran Petronijević, Milomir Savčić i Miroslav Toholj. Izdavači knjige su Pravoslavna reč i Igam.

Pred čitaocima i javnosti su Mermerne istine o Bosni, sačinjene od Uvodne i Završne riječi Odbrane, koje je autor, dr Radovan Karadžić, prvi predsjednik Republike Srpske, izgovorio braneći se pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu, te liste lako proverljivih događaja koji su osnova za ove istine. „…Kurioziteti vezani za način osnivanja Tribunala, te zakonodavstva i zakonotvorbe biće predmet izučavanja, i autor ne veruje da će projekat preživeti stručnu i naučnu kritiku.

Autor se odlučio da u dobroj veri učini sve kako bi proces prote­kao kao egzemplaran, ne samo da bi se čula i srpska verzija, nego i da verovatnu propast ovako zamišljene “međunarodne pravde” prouzrokuje sam pokušaj te pravde, bez njegovog do prinosa i sabotaže. Konačno, autor zadržava nepomućenu veru u javnost i sud naroda, ali je za to neophodno da se javnosti izloži cela istina…“

(Izvod iz Beleške autora)

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top