fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Srboljub Živanović: Zločinačka Rimokatolička „crkva“ u Hrvatskoj

Rimokatolička „crkva“ u Hrvatskoj održala u Zagrebu pomen Anti Paveliću, poglavniku Nezavisne Države Hrvatske, najvećem zločincu i koljaču Srba, Jevreja i Roma. Pomen je služen u prestižnoj rimokatoličkoj „crkvi“ u Zagrebu sa početkom u 7 sati uveče

Novinarima nije bio dozvoljen pristup, već su pomenu prisustvovali jedino pristalice i sledbenici koljača Srba, Jevreja i Roma u Nezavisnoj državi Hrvatskoj i određeni političari iz sadašnje vlasti u republici Hrvatskoj.

Činodejstvovalo je rimokatoličko sveštenstvo.

Poznato je da Biskupska konferencija sadašnje Hrvatske države, kao i cela rimokatolička „crkva“ neprestano širi mržnju prema pravoslavnim Srbima, prema Jevrejima i  Romima.

Rimokatolički sveštenici i veroučitelji u Hrvatskoj vaspitavaju nove generacije Hrvata da mrze pravoslavne Srbe i da ih optužuju za sva zla ovoga sveta. Zna se da su pravoslavni Srbi na primer u Lici, Baniji, Dalmaciji, Slavoniji itd. bili većinsko, autohtono stanovništvo koje se nije nikada priklonilo uticaju rimokatoličke „crkve“. Zato su Hrvati, predvođeni rimokatoličkim sveštenicima, za vreme vlasti Pavelića u NDH samo u Jasenovačkom sistemu hrvatskih logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma, prema nalazu Međunarodne komisije stručnjaka, pobili preko 700.000 Srba, 80.000 Roma i 23.000 Jevreja, među kojima je bilo 110.000 dece ispod 14 godina starosti.

Srbe, Jevreje i Rome su ubijali, pljačkali, silovali i mučili u preko 1100 mesta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini.

Svi oni su pobijeni samo zato što nisu bili rimokatoličke vere.

Sa mise za srpskog krvnika Antu Pavelića
Sa mise za srpskog krvnika Antu Pavelića

U sadašnoj Republici Hrvatsko rehabilituju se zločinci koji su ponovo, u akcijama poput Oluje, Bljeska itd. ubijali i proterali preko četvrt miliona pravoslavnih Srba. Proterali su ih sa njihovih vekovnih ognjišta da bi u Hrvatskoj ostalo rimokatoličko stanovništvo.

Rimokatolička „crkva“ veliča i takve zločince kao što je na primer Alojzije Stepinac, vrhovni poglavar rimokatolika u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, i posle. Prema izjavi forenzičara iz SAD, samo u toku Drugog svetskog rata u državi Hrvatskoj preko 1.400 rimokatoličkih sveštenika je lično okrvavilo ruke, ubijajući, silujući, pljačkajući i mučeći Srbe, Jevreje i Rome.

Rimokatolička „crkva“ sada ćuti i prelazi preko navedenih krvavih zločina svoga sveštenstva, veliča i služi pomene i veliča zločince, ubice, silovatelje itd.

Cela rimokatolička „crkva“, Vatikan kao i sam rimokatolički papa uopšte ne reaguju na divljanje rimokatolika u Hrvatskoj i na progon pravoslavnih Srba. U međuvremenu Srpska pravoslavna crkva vodi nekakve razgovore sa Biskupskom rimokatoličkom konferencijom Hrvatske, odnosno sa „sestrinskom“ rimokatoličkom „crkvom“. Srpska pravoslavna crkva pri tom zaboravlja da su rimokatolici Hrvati pobili tri sveta pravoslavna episkopa, proterali ostale, pobili ili proterali svo pravoslavno sveštenstvo u toku Drugog svetskog rata iz tadašnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Zna se da su prvaoslavni sveštenici i vladike strašno i teško mučeni, na najsvirepiji način, pre nego što su umoreni.

Obeležavanjem dana smrti i samim opelom u Zagrebu, Anti Paveliću poglavniku NDH, rimokatolička „crkva“ želi da pokaže celom svetu da se politika Vatikana nije nimalo promenila.

U rimokatoličkoj „crkvi“ i dalje se vodi ista politika kao u 20. veku ili u toku Drugog svetskog rata.

Prof. dr Srboljub Živanović,

London, Velika Britanija

Vezane vijesti:

Zagreb- Održana misa zadušnica za Antu Pavelića

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: