Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Pripreme za komemoraciju u Bijelom Potoku

Datum objave: utorak, 30 aprila, 2013
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/bijeli_potok/bjeli-potok-akcija1.jpg

Udruženje „Bijeli Potok“ – Banja Luka, u okviru priprema za redovni godišnji parastos žrtvama ustaškog terora u Bijelom Potoku, u nedjelju 27. aprila organizovalo je akciju čišćenja i
uređenja područja spomen-kompleksa u Bijelom Potoku.

Akcija je trajala od 11.00 do 13.00 časova, a u akciji su, osim članova Udruženja, učestvovali učenici OŠ „Stanko Rakita“ Vrbanja, članovi KUD-a 14. Februar iz Debeljaka i mještani Bijelog Potoka.

U subotu, 11. maja, sa početkom u 12.00 časova organizujemo redovni godišnji pomen Srbima stradalim u ustaškom pokolju na pravoslavni Vaskrs 05. aprila 1942. godine.

Podršku za organizaciju pomena pružili su nam sveštenici SPC, Administrativna služba Grada Banja Luka i SUBNOR.

Podršku za organizaciju pomena pružili su nam sveštenici SPC, Administrativna služba Grada Banja Luka i SUBNOR.

Akcija čišćenja spomen-kompleksa u Bijelom Potoku- Akcija čišćenja spomen-kompleksa u Bijelom Potoku Akcija čišćenja spomen-kompleksa u Bijelom Potoku - Akcija čišćenja spomen-kompleksa u Bijelom Potoku Akcija čišćenja spomen-kompleksa u Bijelom Potoku - Akcija čišćenja spomen-kompleksa u Bijelom Potoku

Pozivamo građane da nam se pridruže i obaviještavamo ih da smo za 11. maj organizovali besplatni prevoz sa dva autobusa sa polaskom u 10.00 časova.

Jedan autobus vozi na relaciji Stara autobuska stanica – Vrbanja – Zeleni Vir – Bijeli Potok, a drugi: Društveni dom u Debeljacima – Vrbanja – Zeleni Vir – Bijeli Potok.

Predsjednik UO Udruženja

Branko Milinković

Vezane vijesti:

BIJELI POTOK

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top