Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pripadnicima OVK 15 godina robije za zločin na Košarama

Žrtva Vladimir Radoičić
Žrtva Vladimir Radoičić

Viši sud u Nišu prvostepenom presudom osudio osmoricu Albanaca zbog terorizma

VEĆE petorice Višeg suda, kojim je predsedavao sudija Nebojša Žikić, osudilo je na po 15 godina zatvora osmoricu pripadnika OVK koji su u terorističkoj akciji 30. septembra 1998. godine ubili šestoricu vojnika Vojske Srbije u rejonu karaule Košare. Robija čeka Miljoku Šićera, Džafera Gašija, Dermuša Gacaferija, Dema Maljokuja, Isufi Argona, Antona Čunija, Alije Rabita, Beriše Rustema, kojima je suđeno u odsustvu.

Ubijeni su tada Vladimir Radoičić, Ilija Pavlović, Miladin Gobeljić, Milan Bundalo, vojnici koji su tri meseca bili na odsluženju vojnog roka, kao i Miloš Pavlović i Miroslav Jocić, vojnici po ugovoru.

Lozanka Radoičić, majka ubijenog Vladimira nakon izricanje presude smatra da pravda ne može nikada da bude zadovoljena posle 17 godina čak i da su dobili maksimalnih 40 godina zatvora.

– U Prištini oni danas slave takozvanu državnost, a po mom mišljenju Viši sud u Nišu je odbranio državu Srbiju i posle 17 godina pokazao da je nekome stalo do ove države – kaže Lozanka koja se svih ovih godina borila da se presudi zločincima. – Tražila sam samo da se završi ova agonija. Moj sin je izgubio život sa 19 godina, a iskreno, ne verujem da će ubice ikada provesti dan u zatvoru, navodi Lozanka koja je pokrenula postupak i protiv oficira koji su ove regrute poslali u graničare.

Kako je obrazložio sudija Žikić, teroristička grupa upala je iz Albanije predvođena sada pokojnim Agimom Ramadanijem i 30. septembra 1998. pucala na pripadnike Vojske.

„POBEŽE ĆELAVI, UBIJ GA!“

PO svedočenju preživelih kada je zastavnik Dobrosav Dražić, član ove patrole, bez povreda napustio vozilo, članovi terorističke grupe su otvorili vatru na njega, uz povike na srpskom jezilu „Pobeže onaj ćelavi, ubij ga! – navodi se u optužnici. Potom su prišli vozilu i od pobijenih vojnika oduzeli lične stvari i oružje. Ponovo su organizovali zasedu pa su na helikopter VJ, koji je nakon ovog događaja doleteo da zbrine ranjene i odveze poginule, otvorili vatru…

Autor: D. Alihodžić

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Heroji sa Košara bez obeležja! | Jadovno 1941.

Košare 30.09.1998. godine

USKORO PRISTUP POSMRTNIM OSTACIMA VOJNIKA NA KOŠARAMA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: