Prekinut rad redovne izvještajne sjednice Glavne skupštine SKD „Prosvjeta“Zagreb zbog opstrukcije delegata pod utjecajem Milorada Pupovca

Datum objave: utorak, 26 decembra, 2017
Veličina slova: A- A+

Predsjednik SKD “Prosvjeta”, Siniša Ljubojević, sazvao je za 23.12.2017. godine redovnu Izvještajnu skupština Društva. 

Tokom rasprave o dnevnom redu i novim prijedlozima dnevnog reda uslijedio je zahtjev više od 1/5 delegata da se o svim odlukama glasa tajno, temeljem Poslovnika o radu, radi zaštite misljenja svih delegata, a sve zbog pritiska i prijetnji delegatima i njihovim porodicama od strane članova SDSS-a. Nakon gotovo četiri sata rasprave oko dnevnog reda koji je naveden na pozivima delegatima i nekog novog o mijenjanju kompletnog toka sjednice koji je predlagao g. Nikola Arbutina i reagovanja  delegata koji su se pozivali na Statut i svoja delegatska prava o pravovremenom informisanju o s vrsi Skupštine, u trenutku pokretanja postupka za izglasavanje dnevnog reda, član radnog predsjedništva, g. Nenadović, očito u dogovoru i po nalogu g. Milorada Pupovca poz iva neke delegate da napuste skupštinu i pređu u drugi prostor.

Delegati, očito zbunjeni ovakvim epilogom, nisu se ni snašli pa ih je vidno iznerviran Milorad Pupovac uz viku i galamu tjerao van iz prostora gdje je skupština Društva sazvana i započela sa radom. Bio je to očiti dokaz da ne želi prihvatiti demokratsko pravo svakog pojedinca da se tajnim glasanjem izjasni o svim onim pitanjima koja su u domenu odlučivanja Glavne skupštine,  uplašen da njegov prijedlog za razrješenje rukovodstva neće prihvatiti većina delegata ako se bude tajno izjašnjavalo. Dio delegata ne znajući zašto, a drugi dio s ciljem, napušta sjednicu Glavne skupštine. Nakon tog malograđanskog postupka delegata Pupovca, predsjednik Društva, a Statutom i predsjedavajući radnog predsjedništva, zaključio je redovnu izvještajnu sjednicu Glavne skupštine zbog nedostatka kvoruma.

Ovim putem pozivamo sve dobronamjerne članove Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, sve one članove koji su gradili i gajili „Prosvjetu“ kao i one kojima je „Prosvjeta“ u srcu i cjelokupnu javnost da stanu u odbranu legitimiteta  SKD „Prosvjeta“ kao nestranačkog kulturnog udruženja i stanu na kraj samovolji, opstrukcijama, političkim utjecajima, ucjenama i širenju dezinformacija Milorada Pupovc a sa nekolicinom svojih poslušnika koji su postali članovima društva kada je to politika od njih tražila,  a sve u cilju širenja svog političkog utjecaja na najveću srpsku kulturnu instituciju sa najvjerojatnijim ciljempreuzimanja nemale imovine koju „Prosvjeta“ posjeduje.

G-din Pupovac svoj nemali politički utjecaj koristi kako bi zavarao članstvo SKD“ Prosvjeta“i javnost te time nanio štetu najstarijoj kulturnoj organizaciji Srba u Hrvatskoj samo zato što nema potpunu kontrolu nad radom i ove srpske institucije u Hrvatskoj.

Upozoravamo članove SKD “Prosvjeta” i širu javnost da ne nasjedaju na dezinformacije koje širi navedena grupacija predvođena g. Pupovcem koji je nasilno opstruirao rad ove i prethodne tri sjednice Glavne skupštine SKD ” Prosvjeta” na kojima je bilo očito da njegovi stavovi i ideje neće proći.SKD „Prosvjeta“  nastavlja rad pod dosadašnjim vodstvom u borbi za pravnu bitku protiv političke bitke koju vodi Milorad Pupovac sa svojim istomišljenicima u cilju uništenja i gotovo posljednje srske institucije nad kojom njegov politički utjecaj nije veliki i presudan, ali zbog njegove političke snage i istog tog utjecaja članovi Društva su veoma zabrinuti da će takvim svojim djelovanjem nanijeti ogromnu i nenadoknadivu štetu Srpskom kulturnom društvu „Prosvjeta“.

Izvor: Srpsko kulturno društvo Prosvjeta

Vezane vijesti:

Spremaju Leksikon Srba u Hrvatskoj | Jadovno 1941.

Pupovac se predomislio nakon pisma Vučiću | Jadovno 1941.

Pokrećemo srpski kulturni centar u Zagrebu | Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top