fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Prekinut rad redovne izvještajne sjednice Glavne skupštine SKD „Prosvjeta“Zagreb zbog opstrukcije delegata pod utjecajem Milorada Pupovca

Predsjednik SKD “Prosvjeta”, Siniša Ljubojević, sazvao je za 23.12.2017. godine redovnu Izvještajnu skupština Društva. 

Tokom rasprave o dnevnom redu i novim prijedlozima dnevnog reda uslijedio je zahtjev više od 1/5 delegata da se o svim odlukama glasa tajno, temeljem Poslovnika o radu, radi zaštite misljenja svih delegata, a sve zbog pritiska i prijetnji delegatima i njihovim porodicama od strane članova SDSS-a. Nakon gotovo četiri sata rasprave oko dnevnog reda koji je naveden na pozivima delegatima i nekog novog o mijenjanju kompletnog toka sjednice koji je predlagao g. Nikola Arbutina i reagovanja  delegata koji su se pozivali na Statut i svoja delegatska prava o pravovremenom informisanju o s vrsi Skupštine, u trenutku pokretanja postupka za izglasavanje dnevnog reda, član radnog predsjedništva, g. Nenadović, očito u dogovoru i po nalogu g. Milorada Pupovca poz iva neke delegate da napuste skupštinu i pređu u drugi prostor.

Delegati, očito zbunjeni ovakvim epilogom, nisu se ni snašli pa ih je vidno iznerviran Milorad Pupovac uz viku i galamu tjerao van iz prostora gdje je skupština Društva sazvana i započela sa radom. Bio je to očiti dokaz da ne želi prihvatiti demokratsko pravo svakog pojedinca da se tajnim glasanjem izjasni o svim onim pitanjima koja su u domenu odlučivanja Glavne skupštine,  uplašen da njegov prijedlog za razrješenje rukovodstva neće prihvatiti većina delegata ako se bude tajno izjašnjavalo. Dio delegata ne znajući zašto, a drugi dio s ciljem, napušta sjednicu Glavne skupštine. Nakon tog malograđanskog postupka delegata Pupovca, predsjednik Društva, a Statutom i predsjedavajući radnog predsjedništva, zaključio je redovnu izvještajnu sjednicu Glavne skupštine zbog nedostatka kvoruma.

Ovim putem pozivamo sve dobronamjerne članove Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, sve one članove koji su gradili i gajili „Prosvjetu“ kao i one kojima je „Prosvjeta“ u srcu i cjelokupnu javnost da stanu u odbranu legitimiteta  SKD „Prosvjeta“ kao nestranačkog kulturnog udruženja i stanu na kraj samovolji, opstrukcijama, političkim utjecajima, ucjenama i širenju dezinformacija Milorada Pupovc a sa nekolicinom svojih poslušnika koji su postali članovima društva kada je to politika od njih tražila,  a sve u cilju širenja svog političkog utjecaja na najveću srpsku kulturnu instituciju sa najvjerojatnijim ciljempreuzimanja nemale imovine koju „Prosvjeta“ posjeduje.

G-din Pupovac svoj nemali politički utjecaj koristi kako bi zavarao članstvo SKD“ Prosvjeta“i javnost te time nanio štetu najstarijoj kulturnoj organizaciji Srba u Hrvatskoj samo zato što nema potpunu kontrolu nad radom i ove srpske institucije u Hrvatskoj.

Upozoravamo članove SKD “Prosvjeta” i širu javnost da ne nasjedaju na dezinformacije koje širi navedena grupacija predvođena g. Pupovcem koji je nasilno opstruirao rad ove i prethodne tri sjednice Glavne skupštine SKD ” Prosvjeta” na kojima je bilo očito da njegovi stavovi i ideje neće proći.SKD „Prosvjeta“  nastavlja rad pod dosadašnjim vodstvom u borbi za pravnu bitku protiv političke bitke koju vodi Milorad Pupovac sa svojim istomišljenicima u cilju uništenja i gotovo posljednje srske institucije nad kojom njegov politički utjecaj nije veliki i presudan, ali zbog njegove političke snage i istog tog utjecaja članovi Društva su veoma zabrinuti da će takvim svojim djelovanjem nanijeti ogromnu i nenadoknadivu štetu Srpskom kulturnom društvu „Prosvjeta“.

Izvor: Srpsko kulturno društvo Prosvjeta

Vezane vijesti:

Spremaju Leksikon Srba u Hrvatskoj | Jadovno 1941.

Pupovac se predomislio nakon pisma Vučiću | Jadovno 1941.

Pokrećemo srpski kulturni centar u Zagrebu | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: