Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Predstavljanje knjige o stradanju Srba u NDH u Novom Sadu

Prva knjiga je autentično svjedočanstvo o stradanju Srba u NDH – „Jasenovac, Kozara, Jadovno”. Druga knjiga je zbirka putopisa i eseja „Primorsko pravoslavlje” iz srpskih svetinja u pravoslavnoj svetosavskoj Crnoj Gori i Boki Kotorskoj

Promocija knjiga Biljane Živković
Promocija knjiga Biljane Živković

U svečanoj sali Izdavačke kuće Prometej u Novom Sadu, u srijedu, 20. februara 2019. godine, u 19 časova, biće predstavljene dvije knjige Biljane Živković, publiciste i pisca iz Beograda.

Prva knjiga je autentično svjedočanstvo o stradanju Srba u NDH – „Jasenovac, Kozara, Jadovno“. Druga knjiga je zbirka putopisa i eseja „Primorsko pravoslavlje“ iz srpskih svetinja u pravoslavnoj svetosavskoj Crnoj Gori i Boki Kotorskoj.

O knjigama će govoriti Zoran Kolundžija, urednik IK Prometej, i Biljana Živković, publicista i pisac.

U muzičkom dijelu programa nastupiće narodni guslar Petar Mišović.

Organizatori predstavljanja knjige su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912.-1918. njihovih potomaka i poštovalaca „Obilić 1912-1918″ Novi Sad i Izdavačka kuća Prometej.

Knjige su do sada promovisane po Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Boki Kotorskoj, Rusiji, Francuskoj, Albaniji (Skadar)….

Biljana Živković je publicista i pisac. Autor je reportaža, članaka, zapisa, putopisa po evropskim i azijskim zemljama, i intervjua sa domaćim i inostranim znamenitim ličnostima iz svijeta geopolitike, diplomatije, vojne doktrine, istorije, filozofije, duhovnosti.

Godine 2016. objavljena je istoriografska knjiga Jasenovac, Kozara, Jadovno…

Godine 2017. publikovano je djelo Primorsko pravoslavlje, knjiga eseja i putopisa po Crnoj Gori i Boki Kotorskoj u izdanju manastira Miholjska prevlaka, IK „Ars libri“ i Zadužbine Vladeta Jerotić…

Živkovićeva je član Udruženja književnika Srbije i član Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912.-1918. njihovih potomaka i poštovalaca – Beograd . Živi i stvara u Beogradu.

Izvor: IN4S

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: