fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Predstavljanje knjige o stradanju Srba u NDH u Novom Sadu

Prva knjiga je autentično svjedočanstvo o stradanju Srba u NDH – „Jasenovac, Kozara, Jadovno“. Druga knjiga je zbirka putopisa i eseja „Primorsko pravoslavlje“ iz srpskih svetinja u pravoslavnoj svetosavskoj Crnoj Gori i Boki Kotorskoj

Promocija knjiga Biljane Živković
Promocija knjiga Biljane Živković

U svečanoj sali Izdavačke kuće Prometej u Novom Sadu, u srijedu, 20. februara 2019. godine, u 19 časova, biće predstavljene dvije knjige Biljane Živković, publiciste i pisca iz Beograda.

Prva knjiga je autentično svjedočanstvo o stradanju Srba u NDH – „Jasenovac, Kozara, Jadovno“. Druga knjiga je zbirka putopisa i eseja „Primorsko pravoslavlje“ iz srpskih svetinja u pravoslavnoj svetosavskoj Crnoj Gori i Boki Kotorskoj.

O knjigama će govoriti Zoran Kolundžija, urednik IK Prometej, i Biljana Živković, publicista i pisac.

U muzičkom dijelu programa nastupiće narodni guslar Petar Mišović.

Organizatori predstavljanja knjige su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912.-1918. njihovih potomaka i poštovalaca „Obilić 1912-1918″ Novi Sad i Izdavačka kuća Prometej.

Knjige su do sada promovisane po Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Boki Kotorskoj, Rusiji, Francuskoj, Albaniji (Skadar)….

Biljana Živković je publicista i pisac. Autor je reportaža, članaka, zapisa, putopisa po evropskim i azijskim zemljama, i intervjua sa domaćim i inostranim znamenitim ličnostima iz svijeta geopolitike, diplomatije, vojne doktrine, istorije, filozofije, duhovnosti.

Godine 2016. objavljena je istoriografska knjiga Jasenovac, Kozara, Jadovno…

Godine 2017. publikovano je djelo Primorsko pravoslavlje, knjiga eseja i putopisa po Crnoj Gori i Boki Kotorskoj u izdanju manastira Miholjska prevlaka, IK „Ars libri“ i Zadužbine Vladeta Jerotić…

Živkovićeva je član Udruženja književnika Srbije i član Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912.-1918. njihovih potomaka i poštovalaca – Beograd . Živi i stvara u Beogradu.

Izvor: IN4S

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: