fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Predrag Peruničić i ugledni srpski sportisti u junu dolaze u Prebilovce

Predrag Peruničić, državni sekretar u ministarstvu sporta u vladi Srbije (nekadašnji proslavljeni rukometni reprezentativac) sa svojim saradnicima Zagorkom Petrović Zlatanović Gigić i Dejanom Bakićem. primio je jutros Milenka Jahuru, predsednika SND „Prebilovci” i Svetozara Crnogorca, potpredsednika Koordinacionog odbora hercegovačkih udruženja u Srbiji.

Do sastanka je došlo zahvaljujući inicijativi Miodraga Linte, potpredsednika Odbora za Srbe u regionu.

Milenko Jahura, predsednik SND „Prebilovci” izašao je sa konkretnim predlozima.
On je zatražio da delegacija Ministarsva sporta poseti Prebilovce i razmotri mogućnost finansiranja multifunkcionalnog sporstkog terena.

– Naša je želja da se u bliskoj budućnosti Prebilovci ne pominju samo kao mjesto stradanja, već da bude mjesto okupljanja omladine, a ne postoji bolji način od sporta.

Zagorka Petrović Zlatanović Gigić, pomoćnik ministra sporta upoznala je prisutne sa procedurom.

– Da bi se jedno igralište napravilo neophodno je da nema nikakvih sporova oko lokacije i zemljišta na kojoj bi bio izgrađen teren. Ministarstvo će rado da ustupi neki od gotovih projekata za multifunkcionalni teren dimenzija 40 h 20 metara. Cena gradnje jednog ovakvog terena je oko 25.000 evra. Ukoliko ima zemljanih radova onda je ta cena nešto veća. Uz pomoć ministarstva finansija trebali bi da nađemo modalitete kako bi se jedan ovakav projekat ostvario.

Dejan Bakić, zadužen za finansije u ministarvu sporta je rekao da u ovom trenutku ukoliko ne dođe do rebalansa budžeta sredstava nema, ali da bi se ovaj predlog mogao staviti na dnevni red za iduću godinu.

Predrag Peruničić državni sekretar u ministarsvu sporta dobro je upoznat sa istorijom Prebilovaca.

– Najmanje što možemo u ovom trenutku da učinimo je da skupimo određen broj poznatih sportista i posetimo Prebilovce i na taj način ohrabrimo naše ljude. Kako je fudbal najpopularniji sport narednih dana ćemo poći do FSS i u Prebilovce poneti sportsku opremu za decu kao simboličan gest pažnje. Ukoliko ne bude moguće preko budžetskih sredstava doći do novca za jedan takav teren obratićemo se fondacijama naših istaknutih sportista i od njih zatražiti pomoć. Veoma dobro smo svesni šta bi izgradnja jednog takvog terena značila lokalnoj zajednici.

Predrag Peruničić je prisutne upoznao i sa kampovima koje organizuje Ministarstvo sporta, a na koje dolaze deca iz dijaspore i pored sporta imaju organizovan edukativni program i u drugim oblastima.

– Već na sledećem kampu možemo da uključimo i decu iz Prebilovaca.

Tekst: T. Ćorović
Foto: Slobodna Hercegovina

Izvor: SLOBODNA HERCEGOVINA

 

Vezane vijesti:

IZLOŽBA „PREBILOVCI“ U BEOGRADU

Ubistvo anđela

Prebilovci: I ispod sive duge boje žive

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: