fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Право лице „блаженог“ надбискупа: Степинац моли папу да спасе НДХ!

Ексклузивно из Magnum crimen-a преносимо писмо (Promemoria) „блаженог“ Степинца папи Пиjу XII, у коjем тражи да Ватикан спасе НДХ од нестанка, jер jе у питању брана „офензивном бизантинизму“, тj. православљу.

Анте Павелић и Алоjзиjе Степинац

Анте Павелић и Алоjзиjе Степинац

„Напредовање источне шизме у католичке редове приjети данас с пуном озбиљношћу да постигне своjе мрачне циљеве. Побjеда великосрпске идеjе значила би уништење католицизма на сjеверозападном Балкану, у Држави Хрватскоj. Наведени нам документи не остављаjу никакове двоjбе. Што више, нема никакове двоjбе, да би такав кобни догађаj имао и даљње посљедице далеко преко граница Хрватске. Валови ортодоксног и офензивног бизантинизма ударали би о границе Италиjе, док се до сада разбиjаjу у хрватско Предзиђе.

И више, утолико, што су радом хрватског клера, особито фрањеваца, били постављени темељи за обновљени католицизам у Бугарскоj, обраћењем многих Паолина и спашени остаци вjерника у Албаниjи Скендербеговоj, што би уништењем jедине католичке нациjе на Балкану, биле погођене и разне раштркане посиjане групе на томе вjечно немирноме, ортодоксном и исламском Балкану.

Свети Оче, данас су очи читавог човjечанства, коjе крвари из хиљаду рана управљене у Вас као онога, коjи jе по узвишеном значењу свога имена донио биjедном људском роду оно што му треба – небески мир. Носећи мир свиjету, мислите, Свети Оче, на хрватски народ, увиjек вjеран Кристу и Вама. Млада Хрватска држава, настала jе у страшниjим и тежим приликама, него било коjа друга држава за више вjекова, борећи се очаjно за своj опстанак,показуjе примjер у свакоj пригоди да жели остати вjерна своjим католичким традициjама и осигурати бољу и jасниjу перспективу католичкоj цркви у овом диjелу свиjета.

Обратно, губитком или судбоносним сужавањимаа хиљаде наjбољих хрватских вjерника и свећеника радо би и добровољно жртвовали своjе животе, да сприjече ову страшну могућност,било би овдjе уништено не само око 240 000 обраћених са српско-православне вjере, него и циjело католичко становништво ових подручjа са свима његовим црквама и самостанима. У природном реду ствари, ако Бог не би учино велико чудо, напредак католицизма уско jе везан са напретком хрватске државе, опстанак католицизма овиси о опстанку ове државе, његов спас jе у исти мах и њен спас (?!?!) Свети Оче, дубоко вjеруjемо у божjу милост и божjу праведност, чиjи сте Ви изабрани инструмент.

Препоручуjем Вашоj очинскоj скрби и Вашим молитвама нашу Независну Државу Хрватску, сматраjући да тиме у исти мах на наjбољи начин препоручуjем свету вjеру у своjоj домовини и на Балкану. У пресветом Срцу Исусову увиjек наjоданиjи надбискуп и метрополита загребачки.“

Претплата на Magnum crimen!
Прво нецензурисано, ћирилично издање на Српском jезику!

Magnum crimen

 

Извор: ДВЕРИ

 

Везане виjести:

Писмо Епископу Јовану Ћулибрку

ЕПИСКОП СЛАВОНСКИ ЈОВАН ЋУЛИБРК: Срби, добро вагаjте …

Реаговање Међународне комисиjе за истину о Јасеновцу на …

VLADIKA JOVAN ĆULIBRK PORUČIO SRBIMA ‘Svi ćemo …

МAGNUM CRIMEN jе кост у грлу онима коjи зову папу у Србиjу …

Два изостављена поглавља из књиге Magnum crimen Виктора …

Мрачне сенке Првог хрватског католичког конгреса – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: