fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Poziv: Sveta Liturgija Livanjskim Novomučenicima u Livnu i u Beogradu

Ove godine obeležićemo 81 godinu od velikog stradanja koje su doživeli livanjski Srbi tokom 1941. godine, te 31 godinu kako su mošti Livanjskih novomučenika izvađene iz jama širom Livanjskog polja. Kao i svake godine, okupljaćemo se u Livnu, Čelebiću, Čaprazlijama, Gubinu, Beogradu, na dalekoj Floridi i gde god još žive rasejani livanjski Srbi i njihovi potomci.

Ono što će ove godine biti drugačije je činjenica da je naša Sveta Crkva i zvanično ubrojala Livanjske Novomučenike u red svetih. Zbog ove činjenice, naših stradalih predaka se više nećemo sećati kroz parastose i pomene, već ćemo Livanjske Novomučenike proslavljati kao svete Liturgijski i na drugim molitvenim okupljanjima.

Sveti Livanjski Novomučenici

Od ove godine, praznik Livanjskih Novomučenika obeležavaće se 30. jula, istovremeno sa praznikom Sv. Velikomučenice Marine – Ognjene Marije, dana kada je najveći broj njih i postradao. Dok će glavno Liturgijsko okupljanje na ovaj dan biti u Livnu, za sve koji ne mogu ovog dana biti u Livnu, biće organizovana i Sveta Liturgija u hramu Svetog Marka u Beogradu. Jutrenje praznika će biti služeno u 7.30 a nakon toga Sveta Liturgija sa početkom u 8.00 časova.

Nakon Svete Liturgije biće prerezan kolač i osvećeno koljivo.

Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska
Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: