Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POZIV NA SIMBOLIČNO STAJANjE 3.267 SRBA PRED SKUPŠTINOM

Boško Obradović

Boško Obradović

Starješina Pokreta “Dveri” Boško Obradović pozvao je građane Srbije da se 11. jula pred Skupštinom Srbije u Beogradu priključe simboličnom stajanju 3.267 Srba u znak sjećanja na sve srpske žrtve, a posebno na onih 3.267 u podrinjsko-srebreničkom kraju koje su ubili zločinci na čelu sa nekadašnjim komandantom muslimanskih snaga u Srebrenici Naserom Orićem.

“Sve ono što se poslednjih sedmica dešava u vezi sa britanskom rezolucijom o Srebrenici nije ništa drugo nego završni pokušaj posle 25 godina satanizacije, da se srpskom narodu pripiše kolektivna krivica za sve ratove i zločine u bivšoj Jugoslaviji i da se Srbi označe kao genocidni narod”, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je ocijenio da na tome danas rade mnogi veliki zapadni centri moći, među kojima prednjače oni koji su u svojoj istoriji počinili genocid nad drugim narodima.

Obradović je kritikovao namjeru pojedinih nevladinih organizacija da organizuju skup pred Skupštinom Srbije u znak sjećanja na bošnjačke žrtve, ocijenivši kao “umobolni pokušaja da se narod koji je preživeo trostruki genocid u 20. veku sada proglasi genocidnim, samo zato što se u građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji na vekovnim ognjištima i kućnom pragu branio od novih zločinaca i ponovljenih genocidnih namera”.

“Sa gnušanjem odbacujem ideju antisrpskih nevladinih organizacija da Srbi zbog bilo čega treba da se stide, kleče, leže ili ponižavaju na bilo koji način. Ako je neko u srpsko ime počinio bilo kakav zločin on za to treba i da odgovara, ali celom srpskom narodu neprestano nametati etiketu genocidnosti apsolutno je neprihvativo”, poručio je Obradović.

On je ocijenio da su Srbi dužni da se oglase i odbrane istinu o srpskom narodu u ime svih svojih stradalnika od “Kosova do Jadovna, od Jasenovca do `Oluje`, a posebno onih iz srebreničkog kraja”.

“Naše je da toga dana ispred Skupštine Srbije dostojanstveno i uspravno stojimo pred svetom, našim precima i potomcima, i sebi nikada ne dozvolimo da puzimo, klečimo i ležimo pred lažima i nepravdama”, naglasio je Obradović.

Obradović je zato pozvao najmanje 3.267 Srba da u subotu, 11. jula, u 11.00 časova izađe na beogradske ulice u znak sjećanja na sve srpske žrtve, a posebno 3.267 ubijenih Srba u srebreničko-podrinjskom kraju od muslimanskih zločinaca predvođenih Orićem.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Srebrenica, rezolucija, svrha – Jadovno 1941.

NEOPHODNO STOPIRATI REZOLUCIJU ILI JE IZMIJENITI …

Jehuda Bauer: U Srebrenici je bilo masovno ubistvo, a ne …

Podrinje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: