Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

POZIV NA SIMBOLIČNO STAJANjE 3.267 SRBA PRED SKUPŠTINOM

Datum objave: nedelja, 5 jula, 2015
Objavljeno u Podrinje
Veličina slova: A- A+
Boško Obradović

Boško Obradović

Starješina Pokreta “Dveri” Boško Obradović pozvao je građane Srbije da se 11. jula pred Skupštinom Srbije u Beogradu priključe simboličnom stajanju 3.267 Srba u znak sjećanja na sve srpske žrtve, a posebno na onih 3.267 u podrinjsko-srebreničkom kraju koje su ubili zločinci na čelu sa nekadašnjim komandantom muslimanskih snaga u Srebrenici Naserom Orićem.

“Sve ono što se poslednjih sedmica dešava u vezi sa britanskom rezolucijom o Srebrenici nije ništa drugo nego završni pokušaj posle 25 godina satanizacije, da se srpskom narodu pripiše kolektivna krivica za sve ratove i zločine u bivšoj Jugoslaviji i da se Srbi označe kao genocidni narod”, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je ocijenio da na tome danas rade mnogi veliki zapadni centri moći, među kojima prednjače oni koji su u svojoj istoriji počinili genocid nad drugim narodima.

Obradović je kritikovao namjeru pojedinih nevladinih organizacija da organizuju skup pred Skupštinom Srbije u znak sjećanja na bošnjačke žrtve, ocijenivši kao “umobolni pokušaja da se narod koji je preživeo trostruki genocid u 20. veku sada proglasi genocidnim, samo zato što se u građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji na vekovnim ognjištima i kućnom pragu branio od novih zločinaca i ponovljenih genocidnih namera”.

“Sa gnušanjem odbacujem ideju antisrpskih nevladinih organizacija da Srbi zbog bilo čega treba da se stide, kleče, leže ili ponižavaju na bilo koji način. Ako je neko u srpsko ime počinio bilo kakav zločin on za to treba i da odgovara, ali celom srpskom narodu neprestano nametati etiketu genocidnosti apsolutno je neprihvativo”, poručio je Obradović.

On je ocijenio da su Srbi dužni da se oglase i odbrane istinu o srpskom narodu u ime svih svojih stradalnika od “Kosova do Jadovna, od Jasenovca do `Oluje`, a posebno onih iz srebreničkog kraja”.

“Naše je da toga dana ispred Skupštine Srbije dostojanstveno i uspravno stojimo pred svetom, našim precima i potomcima, i sebi nikada ne dozvolimo da puzimo, klečimo i ležimo pred lažima i nepravdama”, naglasio je Obradović.

Obradović je zato pozvao najmanje 3.267 Srba da u subotu, 11. jula, u 11.00 časova izađe na beogradske ulice u znak sjećanja na sve srpske žrtve, a posebno 3.267 ubijenih Srba u srebreničko-podrinjskom kraju od muslimanskih zločinaca predvođenih Orićem.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Srebrenica, rezolucija, svrha – Jadovno 1941.

NEOPHODNO STOPIRATI REZOLUCIJU ILI JE IZMIJENITI …

Jehuda Bauer: U Srebrenici je bilo masovno ubistvo, a ne …

Podrinje – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top