Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poziv na drugu Skupštinu Udruženja Ognjena Marija Livanjska!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/ognjena-marija-livanjska2.jpg

Druga sednica Skupštine Udruženja Ognjena Marija Livanjska održaće se 9. decembra 2012. godine u sali Skupštine Opštine Zvezdara, Bulevar Kralja Aleksandra 77 (bivši Bulevar Revolucije, u blizini Vukovog spomenika), sa početkom u 11 sati.

Ovom prilikom pozivamo sve članove Udruženja, kao i one koji su zainteresovani da saznaju više o radu Udruženja i postanu njegovi članovi, da nam se pridruže.

Sednica Skupštine je prilika da se sazana više detalja o aktivnostima realizovanim od oktobra ove godine, kada jedoneta odlu ka o obnavljanju rada Udruženja. Predsednik Udruženja i članovi Upravnog odbora predstaviće i plan aktivnosti za 2013. godinu.

Prva akcija koju će Udruženje organizovati, u saradnji sa parohijom Lijevanjskom, je podela Božićnih paketića srpskoj deci u Livnu i okolnim selima, kao i samohranim staračkim domaćinstvima.

Jedan od glavnih ciljeva u 2013. godini je omasovljavanje članstva, kao i formiranje pododbora u saradnji sa kontakt osobama u mestima sa većom  koncentracijom nekadašnjih žitelja Livansjkog polja, o čemu će biti više reči na Skupštini.  Takođe, u 2013. godini planira se i održavanje skupa o migracijama i progonima srpskog naroda iz Livanjskog polja, kao i uslovima za povratak. Udruženje planira da sačini objedinjenu evidenciju lica koja imaju nameru da koriste sredstva posebnih fondova namenjenih obnovi kuća, a u cilju obezbedjenja adekvatne informativno-administrativne pomoći.

Polovinom 2013. godine biće organizovano i zabavno druženje Livnjaka u Beogradu, na koje će biti pozvani svi članovi Udruženja i njihovi prijatelji.

Na Skupštini će biti reči i o definisanju načina obnove i održavanja pravoslavnih crkava i grobalja na teritoriji Livanjskog polja.

Kako će o svim navedenim temama Skupština raspravljati u cilju donošenja relavantnih odluka,  pozivamo vas da u tome neposredno učestvujete!

Izvor: UDRUŽENjE OGNjENA MARIJA LIVANjSKA

 

Vezane vijesti:

OBNOVLjEN RAD UDRUŽENjA OGNjENA MARIJA LIVANjSKA U BEOGRADU

Livanjsko polje – neposredno pred rat 1992. godine

Pročitajte knjigu „Ognjena Marija Livanjska“

Promocija knjige „Ognjena Marija Livanjska“ u Hramu Svetog Trifuna u Beogradu

RTRS – PEČAT – 20. oktobar 2011. – Reportaža o stradanju Srba 1941. u jami Ravni Dolac, Livanjsko polje

SLUŽEN PARASTOS SRBIMA BAČENIM U JAMU RAVNI …

Livanjsko polje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: