Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Poziv na drugu Skupštinu Udruženja Ognjena Marija Livanjska!

Datum objave: ponedeljak, 3 decembra, 2012
Objavljeno u Livanjsko polje
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/ognjena-marija-livanjska2.jpg

Druga sednica Skupštine Udruženja Ognjena Marija Livanjska održaće se 9. decembra 2012. godine u sali Skupštine Opštine Zvezdara, Bulevar Kralja Aleksandra 77 (bivši Bulevar Revolucije, u blizini Vukovog spomenika), sa početkom u 11 sati.

Ovom prilikom pozivamo sve članove Udruženja, kao i one koji su zainteresovani da saznaju više o radu Udruženja i postanu njegovi članovi, da nam se pridruže.

Sednica Skupštine je prilika da se sazana više detalja o aktivnostima realizovanim od oktobra ove godine, kada jedoneta odlu ka o obnavljanju rada Udruženja. Predsednik Udruženja i članovi Upravnog odbora predstaviće i plan aktivnosti za 2013. godinu.

Prva akcija koju će Udruženje organizovati, u saradnji sa parohijom Lijevanjskom, je podela Božićnih paketića srpskoj deci u Livnu i okolnim selima, kao i samohranim staračkim domaćinstvima.

Jedan od glavnih ciljeva u 2013. godini je omasovljavanje članstva, kao i formiranje pododbora u saradnji sa kontakt osobama u mestima sa većom  koncentracijom nekadašnjih žitelja Livansjkog polja, o čemu će biti više reči na Skupštini.  Takođe, u 2013. godini planira se i održavanje skupa o migracijama i progonima srpskog naroda iz Livanjskog polja, kao i uslovima za povratak. Udruženje planira da sačini objedinjenu evidenciju lica koja imaju nameru da koriste sredstva posebnih fondova namenjenih obnovi kuća, a u cilju obezbedjenja adekvatne informativno-administrativne pomoći.

Polovinom 2013. godine biće organizovano i zabavno druženje Livnjaka u Beogradu, na koje će biti pozvani svi članovi Udruženja i njihovi prijatelji.

Na Skupštini će biti reči i o definisanju načina obnove i održavanja pravoslavnih crkava i grobalja na teritoriji Livanjskog polja.

Kako će o svim navedenim temama Skupština raspravljati u cilju donošenja relavantnih odluka,  pozivamo vas da u tome neposredno učestvujete!

Izvor: UDRUŽENjE OGNjENA MARIJA LIVANjSKA

 

Vezane vijesti:

OBNOVLjEN RAD UDRUŽENjA OGNjENA MARIJA LIVANjSKA U BEOGRADU

Livanjsko polje – neposredno pred rat 1992. godine

Pročitajte knjigu “Ognjena Marija Livanjska”

Promocija knjige „Ognjena Marija Livanjska” u Hramu Svetog Trifuna u Beogradu

RTRS – PEČAT – 20. oktobar 2011. – Reportaža o stradanju Srba 1941. u jami Ravni Dolac, Livanjsko polje

SLUŽEN PARASTOS SRBIMA BAČENIM U JAMU RAVNI …

Livanjsko polje – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top