Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ПОЗИВ ИЗБЈЕГЛИМА ИЗ БиХ И ХРВАТСКЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА СТАМБЕНИ ПРОГРАМ

Kolona_izbjeglica_iz_Krajine-f296ccadКомесариjат за избjеглице и миграциjе Србиjе позвао jе данас избjегличке породице из БиХ и Хрватске коjе нису риjешиле своjе стамбено питање да се од 18. фебруара до 18. марта евидентираjу како би стекли право за учешће у Регионалном стамбеном програму.

Евидентирање се обавља при локалним повjереништвима, а потребно jе дониjети документациjу коjу посjедуjу како би се могло утврдити да ли испуњаваjу услов за добиjање тражене помоћи.

То се односи на породице коjе у власништву имаjу плац или стамбени обjекат коме jе потребна адаптациjа или доградња.

Регионални програм стамбеног збрињавања jе заjеднички вишегодишњи програм Србиjе, БиХ, Црне Горе и Хрватске коjи има за циљ да обезбиjеди траjна стамбена рjешења за око 27.000 наjугрожениjих избjегличких породица, односно за око 74.000 људи у региону.

Програм ће на подручjу Србиjе бити проведен у наредних пет година кроз више подпроjеката.

Регионални стамбени програм има за циљ да стамбено збрине 16.780 наjугрожениjих избjегличких породица у Србиjи, односно око 45.000 људи, а оваj позив се односи, како на већ евидентиране избjеглице, тако и на оне коjи до сада нису евидентирани, саопштено jе из Комесариjата.

Регионални стамбени програм Србиjе вриjедан jе 330 милиона евра и финансиран jе средствима Европске униjе, коjа jе наjвећи донатор, САД, Њемачке, Италиjе, Норвешке, Шваjцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуниjе, Чешке, Словачке и Мађарске.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png
Везане виjести:

7.1. Mali esej o izbjeglicama – Jadovno 1941.

нема позитивних промjена према српским избjеглицама

NETAČNA TVRDNJA DA HRVATSKA RADI NA … – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: