Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POZIV IZBJEGLIMA IZ BiH I HRVATSKE DA SE PRIJAVE ZA STAMBENI PROGRAM

Kolona_izbjeglica_iz_Krajine-f296ccadKomesarijat za izbjeglice i migracije Srbije pozvao je danas izbjegličke porodice iz BiH i Hrvatske koje nisu riješile svoje stambeno pitanje da se od 18. februara do 18. marta evidentiraju kako bi stekli pravo za učešće u Regionalnom stambenom programu.

Evidentiranje se obavlja pri lokalnim povjereništvima, a potrebno je donijeti dokumentaciju koju posjeduju kako bi se moglo utvrditi da li ispunjavaju uslov za dobijanje tražene pomoći.

To se odnosi na porodice koje u vlasništvu imaju plac ili stambeni objekat kome je potrebna adaptacija ili dogradnja.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbijedi trajna stambena rješenja za oko 27.000 najugroženijih izbjegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu.

Program će na području Srbije biti proveden u narednih pet godina kroz više podprojekata.

Regionalni stambeni program ima za cilj da stambeno zbrine 16.780 najugroženijih izbjegličkih porodica u Srbiji, odnosno oko 45.000 ljudi, a ovaj poziv se odnosi, kako na već evidentirane izbjeglice, tako i na one koji do sada nisu evidentirani, saopšteno je iz Komesarijata.

Regionalni stambeni program Srbije vrijedan je 330 miliona evra i finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, SAD, Njemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png
Vezane vijesti:

7.1. Mali esej o izbjeglicama – Jadovno 1941.

nema pozitivnih promjena prema srpskim izbjeglicama

NETAČNA TVRDNJA DA HRVATSKA RADI NA … – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: