Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Потврђена првостепена пресуда за злочине над Србима у Оџаку

Апелационо вијеће Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду у предмету „Маријан Брњић и други“, којом је Брњић осуђен на шест година затвора за ратни злочин против цивилног српског становништва на подручју Оџака 1992. године, а Мартин Барукчић, Паво и Илија Главаш ослобођени оптужби.

Sud

Против првостепене пресуде од 15. децембра прошле године жалбу је изјавило Тужилаштво БиХ због битне повреде одредаба кривичног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања и одлуке о кривичноправној санкцији, са предлогом да Апелационог вијеће Суда БиХ жалбу уважи на начин да се побијана пресуда преиначи или укине и поново одржи главни претрес.

Брњићев бранилац побијао је првостепену пресуду због битне повреде одредаба кривичног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања и одлуке о кривичноправној санкцији, са приједлогом да Суд жалбу уважи, првостепену пресуду у осуђујућем дијелу укине, одреди одржавање главног претреса, односно преиначи првостепену пресуду и оптуженог осуди на блажу казну.

Апелационо вијеће је 22. априла одржало јавну сједницу на којој су тужилац и бранилац оптуженог Брњића остали у цијелости код раније изнесених жалби.

Након што је испитало побијану пресуду у границама истакнутих жалбених приговора, Апелационо вијеће је донијело наведену одлуку.

Извор: СРНА

 

Везане вијести:

 

Двадесет четири године од страдања Срба у оџачким логорима …

Данас пресуда за злочине над србима у Оџаку

Почело обновљено суђење Илији Јурићу

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: