fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Potpišite peticiju: KLINIČKI CENTAR U NIŠU DA DOBIJE NAZIV ,,HIRURG MIODRAG LAZIĆ

Poslednja želja mu je bila da ga ispratite pesmom „Marš na Drinu“. A naša da se Klinički centar u Nišu nazove po njegovom imenu i prezimenu.

dr Miodrag Lazić 1955 – 2020.

Marija Dimitrijević, hirurg, koleginica pokojnog Miodraga Lazića:

Danas nas je napustio prim. dr Miodrag Lazić, hirurg, veliki čovek, moj veliki prijatelj, učitelj, drugi otac. Zamolio me je da prenesem njegove poslednje reči:

„Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme nato bombardovanja. Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek, iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje sestre koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno. U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav. Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom „Marš na Drinu“. Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.“

Grad Niš i Otadžbina Srbija izgubili su velikog sina, heroja i ljudsku veličinu. Doktore, Hvala Vam na svemu što ste uradili za naš narod. Hvala Vam što ste spasili mnoge živote i od srca voleli svoj narod, a poštovali sve građane Srbije. Neka Vam je laka zemlja. general-potpukovnik Milosav Simović.

Miodrag Lazić (Zemun, 31. maj 1955 — Niš, 14. april 2020) bio je srpski primarijus, hirurg i književnik. Bio je godinu dana ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini (juni 1991 — juli 1992) i Republici Srpskoj (sep. 1992 — feb. 1996), za šta ga je Patrijarh srpski Pavle odlikovao ordenom Svetog Save.

U ovom periodu je napisao autobiografsko delo „Dnevnik ratnog hirurga (Knin 1991 — Srpsko Sarajevo 1995)“.

Sinoć, uz aplauz zdravstvenim radnicima, Nišlije su mogle da sa svojih terasa i iz dvorišta čuju pesmu „Marš na Drinu“ u čast preminulog čuvenog srpskog hirurga dr Miodraga Lazića.

BIO JE VELIKI RODOLjUB, HIRURG, DOBROVOLjAC, ČOVEK! NEKA MU JE LAKA ZEMLjA! VIRUS KORONA JE USKRATIO JOŠ JEDAN PLEMENITI ŽIVOT.

POTPIŠI PETICIJU (otvori link)…

Peticiju je pokrenuo, Đorđe Bojanić, glavni urednik sajta Srpska istorija.

Izvor: Srpska istorija

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

2 Responses

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: