fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Posle svih naših stradanja, nas optužuju za genocid!

Čitav život slušam istu priču-priču, koja se poput vrlo ukusne torte, sa znalački odabranom glazurom, punih sedamdeset godina servira gladnom i neukom srpskom narodu. Narodu, koga na žalost ne zanima ni zašto je gladan ni zašto je neuk, ni zašto je dospeo do stepena “socijalnog darvinizma”. Ovom sintagmom, u svom delu “Engleski koreni nemačkog fašizma” Manuel Sarkisjanc, označava totalno socijalno i duhovno posrnuće, posle koga se neki narod može smatrati nižom rasom.

Originalan snimak- Ustaše kod Livna bacaju Srbe u jamu krajem jula ili početkom avgusta 1941. (Foto: wikipedia.org)
Originalan snimak- Ustaše kod Livna bacaju Srbe u jamu krajem jula ili početkom avgusta 1941. (Foto: wikipedia.org)

To je priča o nama, i našim usrećiteljima komunistima. Onima koji sedamdeset godina samo menjaju glazuru, i tortu opet iznose pred naša nasmejana lica, pred naše tintare…

Tako se eto desilo, da posle svih naših stradanja i pogroma budemo optuženi i za genocid. Genocid, koji će najviši predstavnici naših usrećitelja, u društveno “prihvatljivom“, od „istorije“ odabranom trenutku, priznati u naše ime, i zauvek nas opteretiti strašnom i sramnom hipotekom.

Tako će nas naši vodiči kroz galaksiju još jednom prevesti žedne preko vode. To će biti njihova nova pobeda, u vidu njihove nove podvale. Ili da pojednostavimo – neko će morati, zbog nas povampirenih, veštih nožu, i klanju sklonih Srba, prihvatatiti odgovornost i na svoja pleća primiti teret „našeg” zločina i naše sramote. Pogađate, to će učiniti komunisti!

Komunisti, koji ni sa jednim zlom, zločinom i nesrećom na ovom svetu, nemaju nikakve, ama baš nikakve veze. Oni su samo neshvaćeni humanisti, zahvaćeni krvavim istorijskim vrtlogom, ali u njihove namere ne treba sunjati, ne daj Bože posumnjati. Nemaju oni ništa sa ubistvom Milorada Draškovića, sa ubistvom kralja Aleksandra, sa rovarenjima i pobunama protiv države, sa masovnim streljanjima, prebijanjima i preseljenjima nas staroveraca. Njihovi ideali okrenutu su čoveku i samo čoveku. Novom čoveku!

Ili možda ipak imaju, zapitaće se gradski paceri ili pokoja seoska baraba. Možada ipak nešto imaju sa podlom prevarom, kada su uz pomoć sovjetskih tenkova i britanske diplomatije, uzjahali nama na grbaču, uselili se u naše kuće i postelje? Gologuzani i golotrbani! Da li su to su oni vukovi u jagnjećim kožama, koji su se pobrinuli da istina o Jasenovcu bude predstavljena kao tragična, doduže krvava epizoda, u kojoj šačica ekstremista izvršava zločin nad hrvatskim antifašistima, Jevrejima i Ciganima, istini za volju i Srbima? Ali nije ni to najbitnije. Šta je u stvari važno?

Kako je do sunovrata uopšte došlo? Sve je to u stvari direktna posledica delovanja velikosrpskog elementa i zakulisnih igara dinastije Karađorđević, to jest naših predstavnika. To jest nas. Nas koji nismo dali dobrim jugoslovenskim naroda da u miru žive, rade i raduju se. Dakle postojimo samo oni i Mi. Mi Srbi i oni komunisti. Mi krivci i oni nevini. Mi u ludačkim košuljama i generali JNA sa suzama u očima. Verujte mi na reč…

Ali, oni nam ipak praštaju. Oni nas vole… Na kraju nas oni, koji od Srbije napraviše boljševički brlog, od čijeg smrada zaudara čitav Balkan, ponovo osvešćuju i vraćaju na pravi put, podsećajući nas na neprolazne poruke i pouke svog demonskog vođe, da je ono što je on zapišao, njima ostavljeno u trajni amanet.

A šta je nama ostavljeno? Koliki je naš deo? Sa jedne privatne televizije nude nam ulazak u kupleraj a sa druge boravak u javnoj kući.

Sa državne televizije svakodnevo ćemo gledati rezultat “naših” pogrešnih ubeđenja i verovanja: pusta sela, krezube i ostavljene starce i starice, zaključane škole i zaparložena imanja. Kamera pobednika sve će vredno i precizno zabeležiti. Neka ostane kao opomena budućim Srbima, ukoliko se ikada rode, šta će da ih snađe. Zato neka i ne pomišljaju da se rode kao Srbi.

Predrag Vulin, novinar, Banja Luka

(Pogledi)

Izvor: VALjEVSKA TV

Vezane vijesti:

Genocida nad Srbima nema u čitankama | Jadovno 1941.

Zašto su sve vlasti krile genocid nad Srbima? | Jadovno 1941.

„Dejli mejl“: Pavelić odgovoran za genocid nad Srbima …

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: