Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Posle svih naših stradanja, nas optužuju za genocid!

Čitav život slušam istu priču-priču, koja se poput vrlo ukusne torte, sa znalački odabranom glazurom, punih sedamdeset godina servira gladnom i neukom srpskom narodu. Narodu, koga na žalost ne zanima ni zašto je gladan ni zašto je neuk, ni zašto je dospeo do stepena “socijalnog darvinizma”. Ovom sintagmom, u svom delu “Engleski koreni nemačkog fašizma” Manuel Sarkisjanc, označava totalno socijalno i duhovno posrnuće, posle koga se neki narod može smatrati nižom rasom.

Originalan snimak- Ustaše kod Livna bacaju Srbe u jamu krajem jula ili početkom avgusta 1941. (Foto: wikipedia.org)
Originalan snimak- Ustaše kod Livna bacaju Srbe u jamu krajem jula ili početkom avgusta 1941. (Foto: wikipedia.org)

To je priča o nama, i našim usrećiteljima komunistima. Onima koji sedamdeset godina samo menjaju glazuru, i tortu opet iznose pred naša nasmejana lica, pred naše tintare…

Tako se eto desilo, da posle svih naših stradanja i pogroma budemo optuženi i za genocid. Genocid, koji će najviši predstavnici naših usrećitelja, u društveno “prihvatljivom“, od „istorije“ odabranom trenutku, priznati u naše ime, i zauvek nas opteretiti strašnom i sramnom hipotekom.

Tako će nas naši vodiči kroz galaksiju još jednom prevesti žedne preko vode. To će biti njihova nova pobeda, u vidu njihove nove podvale. Ili da pojednostavimo – neko će morati, zbog nas povampirenih, veštih nožu, i klanju sklonih Srba, prihvatatiti odgovornost i na svoja pleća primiti teret „našeg” zločina i naše sramote. Pogađate, to će učiniti komunisti!

Komunisti, koji ni sa jednim zlom, zločinom i nesrećom na ovom svetu, nemaju nikakve, ama baš nikakve veze. Oni su samo neshvaćeni humanisti, zahvaćeni krvavim istorijskim vrtlogom, ali u njihove namere ne treba sunjati, ne daj Bože posumnjati. Nemaju oni ništa sa ubistvom Milorada Draškovića, sa ubistvom kralja Aleksandra, sa rovarenjima i pobunama protiv države, sa masovnim streljanjima, prebijanjima i preseljenjima nas staroveraca. Njihovi ideali okrenutu su čoveku i samo čoveku. Novom čoveku!

Ili možda ipak imaju, zapitaće se gradski paceri ili pokoja seoska baraba. Možada ipak nešto imaju sa podlom prevarom, kada su uz pomoć sovjetskih tenkova i britanske diplomatije, uzjahali nama na grbaču, uselili se u naše kuće i postelje? Gologuzani i golotrbani! Da li su to su oni vukovi u jagnjećim kožama, koji su se pobrinuli da istina o Jasenovcu bude predstavljena kao tragična, doduže krvava epizoda, u kojoj šačica ekstremista izvršava zločin nad hrvatskim antifašistima, Jevrejima i Ciganima, istini za volju i Srbima? Ali nije ni to najbitnije. Šta je u stvari važno?

Kako je do sunovrata uopšte došlo? Sve je to u stvari direktna posledica delovanja velikosrpskog elementa i zakulisnih igara dinastije Karađorđević, to jest naših predstavnika. To jest nas. Nas koji nismo dali dobrim jugoslovenskim naroda da u miru žive, rade i raduju se. Dakle postojimo samo oni i Mi. Mi Srbi i oni komunisti. Mi krivci i oni nevini. Mi u ludačkim košuljama i generali JNA sa suzama u očima. Verujte mi na reč…

Ali, oni nam ipak praštaju. Oni nas vole… Na kraju nas oni, koji od Srbije napraviše boljševički brlog, od čijeg smrada zaudara čitav Balkan, ponovo osvešćuju i vraćaju na pravi put, podsećajući nas na neprolazne poruke i pouke svog demonskog vođe, da je ono što je on zapišao, njima ostavljeno u trajni amanet.

A šta je nama ostavljeno? Koliki je naš deo? Sa jedne privatne televizije nude nam ulazak u kupleraj a sa druge boravak u javnoj kući.

Sa državne televizije svakodnevo ćemo gledati rezultat “naših” pogrešnih ubeđenja i verovanja: pusta sela, krezube i ostavljene starce i starice, zaključane škole i zaparložena imanja. Kamera pobednika sve će vredno i precizno zabeležiti. Neka ostane kao opomena budućim Srbima, ukoliko se ikada rode, šta će da ih snađe. Zato neka i ne pomišljaju da se rode kao Srbi.

Predrag Vulin, novinar, Banja Luka

(Pogledi)

Izvor: VALjEVSKA TV

Vezane vijesti:

Genocida nad Srbima nema u čitankama | Jadovno 1941.

Zašto su sve vlasti krile genocid nad Srbima? | Jadovno 1941.

„Dejli mejl“: Pavelić odgovoran za genocid nad Srbima …

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: