fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ПОРАЗ ЕРДЕМОВИЋА И РАЗБИЈАЊЕ ДОГМЕ О БРОЈУ УБИЈЕНИХ

Hag.jpg

БАЊАЛУКА, 6. МАРТА (СРНА) – Хашко тужилаштво доживjело jе тежак пораз током свjедочења Дражена Ердемовића у процесу коjи се води против бившег предсjедника Републике Српске Радована Караџића, оцjењуjу адвокатски тимови бившег предсjедника РС и генерала Ратка Младића.

Караџић jе приликом унакрсног испитивања крунског свjедока тужилаштва за злочине у Сребреници несвjесно успио да од Ердемовића извуче броjне одговоре коjи се не уклапаjу у сценарио према коjем jе тадашњи воjни и политички врх Српске наредио масовна убиства сребреничких Бошњака, пише „Прес“.

Миодраг Стоjановић, члан тима одбране генерала Младића, рекао jе да тврдња Ердемовића коjи jе, притиснут Караџићевим питањима пред судским вjећем изjавио да „никад ниjе рекао да jе на фарми Брањево убиjено 1 200 Бошњака“, представља кључ коjим се разбиjа догма хашког тужилаштва о броjу убиjених у Сребреници.

Шеф Тима Караџићеве одбране Горан Петрониjевић каже да jе бивши предсjедник РС „прокрчио широку пртину“ одбрани генерала Младића коjа ће, захваљуjући томе, лакше да доказуjе бесмисленост оптужби за геноцид у Сребреници.

Стефан Каргановић, угледни амерички адвокат српског пориjекла, сматра да jе тим генералове одбране извукао наjвећу корист из тог унакрсног испитивања, иако Караџић ниjе успио да у потпуности искористи прилику да Ердемовића потпуно дискредитуjе као свjедока на коме се заснива оптужница за геноцид у Сребреници.

„Ердемовићево признање да не зна тачан броj убиjених и да приликом убистава ниjе био вођен мишљу да Бошњаци као народ треба да буду истребљени пружа фантастичну прилику одбрани генерала Ратка Младића да га потпуно `разбиjе` кад се буде поjавио као сведок у његовом предмету“, рекао jе Каргановић.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: