Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ponovo na sceni snage koje su razbile Jugoslaviju

12-krajisniciUdruženje “Zavet otadžbini” upozorio je da su ponovo na sceni snage koje su devedestih godina 20. vijeka razbile Jugoslaviju – HDZ i SDA, ali ovaj put sa ciljem razbijanja Srbije i ukidanja Republike Srpske i ostvarenja davno zacrtanog plana “zelene transferzale”.

U saopštenju se navodi da je plan “zelena transferzala” od Cazina, preko Sarajeva, Novog Pazara, Prištine, Skoplja, južne Bugarske, sjeverne Grčke, do Istambula.

“Apelujemo da srpski narod, posebno organi vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj, svi zajedno sačuvamo slogu i jedinstvo, jer samo tako možemo zaštititi interese srpskog naroda na svim prostorima gde on živi”, poručuju iz Udruženja.

Udruženje “Zavet otadžbini” posebno ističe značaj jačanja Srbije, kao garanta mira i bezbjednosti srpskog naroda na ovim prostorima.

U saopštenju se napominje da se psihološko propagandnim djelovanjem nastavlja medijski rat, čiji su nosioci aktuelni predstavnici vlasti u Zagrebu i Sarajevu.

Udruženje osuđuje najnovije događaje u Hrvatskoj i Federaciji BiH, koji nedvosmisleno potvrđuju da se rat protiv srpskog naroda nastavlja, ali se vodi samo drugim sredstvima.

“Rat, u suštini, nikada nije ni prestao. Poslednji događaji su upravo u funkciji ostvarenja ovog cilja”, ističu u Udruženju.

Oni navode da je riječ i zabrani dolaska srpskih političara u Srebrenicu, paljenju srpskih zastava u FBiH, te to što je Sud BiH ukinuo sve mjere zabrane “dokazanom ratnom zlikovcu Naseru Oriću”, kao i posjeta Bakira Izetbegovića Novom Pazaru, gdje je u govoru izjednačio status Republike Srpske i Sandžaka.

Iz Udruženja napominju da u Hrvatskoj dolazi do “povampirenja fašizma” na koji EU ne reaguje, a cilj je zastrašivanje Srba i njihov dalji progon.

Izvor: SRNA

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: