Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PONIŠTITI RJEŠENjE DRUŠTVU ZA ISTRAŽIVANjE JASENOVCA

Jasenovac

Jasenovac

Predsjednik Antifašističke lige Hrvatske Zoran Pusić uputio je pismo hrvatskom ministru uprave Arsenu Bauku sa zahtjevom da poništi sporno rješenje grada Zagreba o upisu u registar udruženja Hrvatske Društvu za istraživanje trostrukog logora Jasenovac jer ono revitalizira zločinački karakter Nezavisne Države Hrvatske.

“To rješenje ni po čemu se ne razlikuje od hipotetičkog rješenja koje bi izdalo Ministarstvo uprave u današnjoj Njemačkoj društvu čiji osnivači javno poriču žrtve Dahaua ili Aušvica, a društvo osnivaju s namjerom dokazivanja da Holokausta nije bilo”, navodi se u pismu.

Riječ je o društvu čiji su članovi istoričari koji su u javnosti poznati po sistematskom relativiziranju zločinačkog karaktera ustaškog režima.

Gradska uprava Zagreb donijela je rješenje o upisu udruženja u registar Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac , uz obrazloženje da će nezavisna istraživanja događaja iz prošlosti doprinijeti razvoju naučnih istraživanja.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

PEČAT – Šta je danas Jasenovac Hrvatima? (VIDEO) – Jadovno …

nisu ubijani srbi i pravoslavci, već komunisti i hrvati?!

Borba protiv “velikosrpskog mita”, ili šta danas Hrvatima …

Skandalozna inicijativa hrvatskih istoričara – Prikazuju …

Jasenovac – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: