Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozimo dječaku iz Prebilovaca: Vratimo Marku Ekmečiću očinji vid!

Molimo Vas da nam pomognete u prikupljanju humanitarne pomoći za šestogodišnjeg dečaka Marka Ekmečića. Riječ je o jednom od najmlađih stanovnika Svetog Sela – Prebilovci.

Marko Ekmečić
Marko Ekmečić

Prije tri godine obolio je od artritisa, lečen je u Mostaru, u bolnici na Bijelom Brijegu. Od artritisa oboljele su i oči, toliko da je vid doveden u kritično stanje, što je utvrđeno na ruskoj klinici „ Eliksir“ u Novom Sadu, u septembru 2015.

Dijete je hitno upućeno na operaciju u Rusiju, tačnije u Kalugu, jer u Novom Sadu na klinici „Eliksir“ nije moguće izvršiti teže hirurške intervencije za oči.

Marko Ekmečić

Operacija na desnom oku uspješno je izvedena i dečak sada vidi 25% . Međutim, liječenje u potpunosti zavisi od operacije levog oka koje je ugroženo.

Operacija levog oka biće izvršena takođe u Rusiji u Kalugi u državnoj bolnici“ Fjodorov“ marta ili aprila ove godine (2016).

Marko Ekmečić nema pravo na povrat troškova operacije u Rusiju preko Socijalnog iz Federacije Bosne i Hercegovine, koji iznose oko 7.000 EUR-a.

Roditelji dečaka se bave poljoprivredom, nisu zaposleni, u Federaciji BiH ne postoji ni dečiji dodatak kao stavka. Sva ušteđena sredstva, dobijena od prodaje poljoprivrednih proizvoda, dali su za operaciju desnog oka dečaka.

Kao što je nikla Crkva Vaskrsenja Hristovog trudom i pomoći dobrih ljudi, i naš Marko bi uz Božiju pomoć i dobrim ljudima mogao da ozdravi.

Njegov otac jedan je od stubova sela. Predsednik je mesne zajednice Prebilovci i velika naša uzdanica u dolini Neretve, gde je svaki Srbin kao Bogom dan.

Pozivamo Vas da u skladu sa vašim mogućnostima pomognete malom Marku da povrati očinji vid, uplatom na račun:

za uplate u dinarima iz Srbije:

Nebojša Ekmečić
HYPO-ALPE-ADRIA BANK AD BEOGRAD
165-7006490168-25
Uz napomenu za liječenje Marka Ekmečića

Za devizne uplate (isključivo u EUR)
Branko Ekmečić
IBAN: RS35165000700649046216
SWIFT: HAABRSBG

Izvor: Slobodna Hercegovina

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: