Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomoći Srbima izbjeglim iz Hrvatske da ostvare statusna prava

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća izjavio je da je ovo udruženje pred gašenjem, jer nema sredstava za funkcionisanje, te apelovao na nadležne institucije Republike Srpske i BiH da pomognu članovima Udruženja da ostvare svoja prava.

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

Puzigaća kaže da članovi ovog udruženja neće odustati od zahtjeva za rješavanje statusnih prava Srba izbjeglih iz Hrvatske koji se odnose na radna, penzijska, imovinska i stanarska prava.

„Članovi našeg udruženja su uglavnom ljudi koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i nemaju novca za angažovanje advokata kako bi ostvarili statusna prva u Hrvatskoj“, rekao je Puzigaća Srni.

On je naveo da članovi ovog udruženja traže vraćanje 50.000 stanova u Hrvatskoj.

„Srbima izbjeglim iz Hrvatske koji imaju državljanstvo BiH ne dozvoljava se da otkupe stanove u toj zemlji kako je to omogućeno hrvatskim građanima, što je diskriminacija“, istakao je Puzigaća.

On je podsjetio da je ovo udruženje za desetak godina poslalo Sudu za ljudska prava u Strazbur stotine tužbi koje nisu odbijene, ali odgovora za sada nema.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Puzigaća: Hrvatska obustavila oko 1,2 miliona penzija …

Puzigaća: Psi lutalice su u EU zaštićeniji od Srba u Hrvatskoj

Zagreb bojkotuje prava Srba uz saglasnost međunarodne …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: