fbpx
Ж | Ž

Ko smo mi

UG Jadovno 1941, Banja Luka. „Udruženje potomaka i poštovalaca žrtava kompleksa logora smrti Gospić – Jadovno – Pag“.

Cerska 38, 78000 Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo

U zavisnosti od Vaših potreba prikupljamo neke od sledećih ličnih podataka:

– Ime, prezime
– e-pošta
– broj telefona i / ili broj mobilnog telefona

Kontakt podaci nam pre svega trebaju da bismo povremeno mogli da Vas obavestimo o aktivnostima koje organizujemo, u slučaju kada izrazite interesovanje za takvim obaveštenjima.

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Obrasci za kontaktiranje

Na našem veb mestu nalazi se više obrazaca za kontaktiranje. Popunjavanje i predaja svakog od obrazaca implicira Vašu saglasnosti za čuvanje i korišćenje Vaših ličnih podataka.

Sva polja koja se traže u obrazcima, služe da sortiramo kontakt podatke koje čuvamo i na taj način Vam pružimo samo one informacije koje Vi izaberete da primate.

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li Vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali Vaše informacije prijavljivanja i Vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete “Zapamti me”, Vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u Vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Koje kolačiće koristimo na našem sajtu

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je naš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika

U svrhu prikupljanja podataka za analitičke svrhe koristimo alatke koje mogu da skupljaju podatke o Vama i Vašem korišćenju našeg sadržaja (kao Google Analytics, Facebook Pixel, HubSpot…).

Sa kim delimo vaše podatke

Vaše lične podatke ne delimo ni sa kim i pažljivo ih čuvamo u našoj bazi. Pristup bazi imaju isključivo članovi upravnog odbora udruženja i spoljni saradnici koji za to imaju potrebu. Svako mora koristiti dvostepenu verifikaciju, čime se dodatno sprečava neovlašćeni upad u bazu podatka.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesto da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesti (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, zatim ako ste predali obrazac ili ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Naša organizacija želi da u potpunosti budete upućeni u Vaša prava zaštite podataka, pa ćemo zato u nastavku detaljno obrazložiti Vaša prava. Svaki korisnik ima pravo na sledeće:

  • Pravo pristupa podacima – imate pravo od naše organizacije da zahtevate kopije svojih ličnih podataka.
  • Pravo na ispravke – imate pravo da zahtevate od naše organizacije da ispravi bilo koje informacije o Vama za koje verujete da su netačne. Takođe, imate pravo da zahtevate od naše organizacije da dopuni bilo koje informacije o Vama za koje verujete da su nepotpune.
  • Pravo na brisanje – imate pravo da zahtevate od naše organizacije da izbriše Vaše lične podatke.
  • Pravo na ograničenu upotrebu – imate pravo da zahtevate od naše organizacije da ograničeno koristi Vaše lične podatke.
  • Pravo na prigovor o upotrebi – imate pravo da prigovorite našoj organizaciji o tome kako koristi Vaše lične podatke.
  • Pravo na prenošenje podataka – imate pravo da zahtevate od naše organizacije da sve podatke koje smo prikupili o Vama prosledimo drugoj organizaciji ili Vama lično, pod određenim okolnostima i u skladu sa zakonskom regulativom.

Ukoliko podnesete bilo koji od navedenih zahteva, obavezujemo se da vam odgovorimo najkasnije u roku od mesec dana. Ako imate dodatnih pitanja u vezi sa navedenim prvima, možete nas kontaktirati e-poštom na:
udruzenje@jadovno.com

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih.

Vaše informacije za kontaktiranje

Vaše informacije za kontaktiranje, kao što su e-pošta, broj telefona, broj mobilnog telefona i adresa stanovanja, koristimo isključivo za potrebe obaveštavanja i reklamiranja i ne delimo ih ni sa kim.

U svakoj e-pošti ili poruci koju šaljemo se nalazi veza za odabir vrste informacija koju želite da primate ili za potpuno odjavljivanje sa svake liste.

Ako niste sigurni, uvek možete pisati na udruzenje@jadovno.com i tražiti da napravimo određene izmene ili da vas ispišemo sa liste.

Dodatne informacije

Kako štitimo vaše podatke

Podatke svih naših korisnika čuvamo u HubSpot CRM programu i koristimo dvostruku zaštitu za prijavu na nalog. Šta to znači? Pristup podacima imaju samo za to zadužena lica, imenovana od strane Udruženja. Svako ima svoj nalog na ovom programu, a da bi se prijavio, pored korisničkog imena i šifre, mora da unese i jedinstvenu šifru koju program šalje prilikom prijave na mobilni telefon korisnika ili uz pomoć aplikacije Google authenticator.

Koje postupke imamo u slučaju curenja podataka

Ovaj sajt je konfigurisan tako da prilikom svakog pokušaja neovlašćenog preuzimanja podataka ili samog preuzimanja odmah šalje obaveštenje ovlašćenom licu o tome. Korisnik koji je pokušao da preuzme podatke biva blokiran, a ovlašćeno lice kreće odmah sa “saniranjem štete” i po potrebi, u zavisnosti od toga kakvo curenje podataka je u pitanju, može obavestiti nadležne organe i same korisnike.

Od kojih trećih strana primamo podatke

Nije relevantno.

Politika privatnosti drugih veb mesta

Na našoj internet prezentaciji se nalaze veze prema drugim veb mestima. Naša politika privatnosti se odnosi samo na našu internet prezentaciju, tako da ako budete preusmereni na neku drugu, trebali biste da proučite njihovu politiku privatnosti.

Promene naše politike privatnosti

Naša organizacija prati promene i unosi izmene na ovoj strani o politici privatnosti. Ova politika privatnosti je poslednji put izmenjena 10.septembra 2022. godine.

Kako da nas kontaktirate?

Ako imate bilo kakvih nejasnoća u vezi sa politikom privatnosti, možete nas kontaktirati na:

  • e-mail: udruzenje@jadovno.com

Kako da kontaktirate nadležne institucije?

Nadležna institucija u Bosni i Hercegovini za zaštitu ličnih podataka je:

Agencija za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini
Adresa: Dubrovačka 6, 71000 Sarajevo
Tel: +387 33 726-250

Koje automatsko donošenje odluka i/ili profilisanje radimo sa korisničkim podacima

Nije aktuelno u našem slučaju.

Zahtevi za obelodanjivanjem regulisane industrije

Nije aktuelno u našem slučaju.

Podijelite vijest:

Podijelite vijest:

Atlas Pokolja

 
 

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Pratite nas na društvenim mrežama: