fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Политика приватности

Ко смо ми

УГ Јадовно 1941, Бања Лука. „Удружење потомака и поштовалаца жртава комплекса логора смрти Госпић – Јадовно – Паг“.

Церска 38, 78000 Бања Лука, Република Српска, Босна и Херцеговина

Које личне податке скупљамо и зашто их скупљамо

У зависности од Ваших потреба прикупљамо неке од следећих личних података:

– Име, презиме
– е-пошта
– број телефона и / или број мобилног телефона

Контакт подаци нам пре свега требају да бисмо повремено могли да Вас обавестимо о активностима које организујемо, у случају када изразите интересовање за таквим обавештењима.

Коментари

Када посетиоци оставе коментаре на веб месту, скупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре као и IP адресу посетиоца и ниску user agent његовог прегледача веба за помоћ у откривању непожељног.

Анонимизована ниска направљена од ваше адресе е-поште (такође названа и хеш) може бити достављена услузи Граватар да би се видело да ли је користите. Политика приватности услуге Граватар је доступна овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша слика профила је видљива јавности у смислу вашег коментара.

Садржај

Уколико отпремате слике на веб место, требало би да избегавате отпремање слика са угнежђеним подацима локације (EXIF GPS). Посетиоци веб места могу да преузму и извуку податке о локацији са слика са веб места.

Обрасци за контактирање

На нашем веб месту налази се више образаца за контактирање. Попуњавање и предаја сваког од образаца имплицира Вашу сагласности за чување и коришћење Ваших личних података.

Сва поља која се траже у образцима, служе да сортирамо контакт податке које чувамо и на тај начин Вам пружимо само оне информације које Ви изаберете да примате.

Колачићи

Уколико оставите коментар на нашем веб месту, можете се изузети од снимања свог имена, адресе е-поште и веб места у колачићима. Они су због ваше удобности тако да не морате да поново попуњавате своје детаље када оставите други коментар. Ови колачићи трају годину дана.

Уколико посетите нашу страницу за пријављивање, поставићемо привремени колачић за одређивање да ли Ваш прегледач веба прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се након вашег затварања прегледача веба.

Када се пријавите, такође ћемо поставити неколико колачића да бисмо сачували Ваше информације пријављивања и Ваше изборе приказа екрана. Колачићи пријављивања трају два дана, а колачићи могућности екрана трају годину дана. Уколико изаберете “Запамти ме”, Ваша пријава ће трајати две седмице. Уколико се одјавите са свог налога, колачићи пријављивања биће уклоњени.

Када уредите или објавите чланак, додатни колачић ће бити сачуван у Вашем прегледачу веба. Овај колачић не укључује личне податке и само одређује ID чланка који уређујете. Истиче након једног дана.

Које колачиће користимо на нашем сајту

Угнежђени садржај са других веб места

Чланци на овом веб месту могу да садрже угнежђени садржај (нпр. видео снимке, слике, чланке, итд). Угнежђени садржај са других веб места се понаша на потпуно исти начин као да је наш посетилац посетио друго веб место.

Та веб места могу да прикупе податке о вама, користе колачиће, угнезде додатно праћење од стране треће стране и надгледају вашу интеракцију са тим угнежђеним садржајем, укључујући праћење Ваше интеракције са угнежђеним садржајем уколико имате налог и пријављени сте на то веб место.

Аналитика

У сврху прикупљања података за аналитичке сврхе користимо алатке које могу да скупљају податке о Вама и Вашем коришћењу нашег садржаја (као Google Analytics, Facebook Pixel, HubSpot…).

Са ким делимо ваше податке

Ваше личне податке не делимо ни са ким и пажљиво их чувамо у нашој бази. Приступ бази имају искључиво чланови управног одбора удружења и спољни сарадници који за то имају потребу. Свако мора користити двостепену верификацију, чиме се додатно спречава неовлашћени упад у базу податка.

Колико дуго чувамо ваше податке

Уколико оставите коментар, тај коментар и његови мета подаци се чувају неограничено. Ово је зато да бисмо препознали и аутоматски одобрили све коментаре које уследе уместо да их држимо у реду за преглед.

За кориснике који се региструју на наше веб мести (уколико их има), такође чувамо личне информације које доставе у свом корисничком профилу. Сви корисници могу да виде, уреде или обришу своје личне податке било када (изузев што не могу да промене своје корисничко име). Управници веб места такође могу да виде и уреде те информације.

Која права имате у односу на ваше податке

Уколико имате налог на овом веб месту, затим ако сте предали образац или оставили коментаре, можете да захтевате да примите датотеку са извезеним личним подацима које држимо о вама укључујући било које податке које сте нам доставили. Такође можете да захтевате да обришемо било које личне податке које држимо о вама. То не укључује било које податке које смо обавезни да држимо због административних, правних или безбедоносних разлога.

Наша организација жели да у потпуности будете упућени у Ваша права заштите података, па ћемо зато у наставку детаљно образложити Ваша права. Сваки корисник има право на следеће:

  • Право приступа подацима – имате право од наше организације да захтевате копије својих личних података.
  • Право на исправке – имате право да захтевате од наше организације да исправи било које информације о Вама за које верујете да су нетачне. Такође, имате право да захтевате од наше организације да допуни било које информације о Вама за које верујете да су непотпуне.
  • Право на брисање – имате право да захтевате од наше организације да избрише Ваше личне податке.
  • Право на ограничену употребу – имате право да захтевате од наше организације да ограничено користи Ваше личне податке.
  • Право на приговор о употреби – имате право да приговорите нашој организацији о томе како користи Ваше личне податке.
  • Право на преношење података – имате право да захтевате од наше организације да све податке које смо прикупили о Вама проследимо другој организацији или Вама лично, под одређеним околностима и у складу са законском регулативом.

Уколико поднесете било који од наведених захтева, обавезујемо се да вам одговоримо најкасније у року од месец дана. Ако имате додатних питања у вези са наведеним првима, можете нас контактирати е-поштом на:
udruzenje@jadovno.com

Где шаљемо ваше податке

Коментари посетиоца могу да буду проверени кроз услугу аутоматског препознавања непожељних.

Ваше информације за контактирање

Ваше информације за контактирање, као што су е-пошта, број телефона, број мобилног телефона и адреса становања, користимо искључиво за потребе обавештавања и рекламирања и не делимо их ни са ким.

У свакој е-пошти или поруци коју шаљемо се налази веза за одабир врсте информација коју желите да примате или за потпуно одјављивање са сваке листе.

Ако нисте сигурни, увек можете писати на udruzenje@jadovno.com и тражити да направимо одређене измене или да вас испишемо са листе.

Додатне информације

Како штитимо ваше податке

Податке свих наших корисника чувамо у HubSpot CRM програму и користимо двоструку заштиту за пријаву на налог. Шта то значи? Приступ подацима имају само за то задужена лица, именована од стране Удружења. Свако има свој налог на овом програму, а да би се пријавио, поред корисничког имена и шифре, мора да унесе и јединствену шифру коју програм шаље приликом пријаве на мобилни телефон корисника или уз помоћ апликације Google authenticator.

Које поступке имамо у случају цурења података

Овај сајт је конфигурисан тако да приликом сваког покушаја неовлашћеног преузимања података или самог преузимања одмах шаље обавештење овлашћеном лицу о томе. Корисник који је покушао да преузме податке бива блокиран, а овлашћено лице креће одмах са “санирањем штете” и по потреби, у зависности од тога какво цурење података је у питању, може обавестити надлежне органе и саме кориснике.

Од којих трећих страна примамо податке

Није релевантно.

Политика приватности других веб места

На нашој интернет презентацији се налазе везе према другим веб местима. Наша политика приватности се односи само на нашу интернет презентацију, тако да ако будете преусмерени на неку другу, требали бисте да проучите њихову политику приватности.

Промене наше политике приватности

Наша организација прати промене и уноси измене на овој страни о политици приватности. Ова политика приватности је последњи пут измењена 10.септембра 2022. године.

Како да нас контактирате?

Ако имате било каквих нејасноћа у вези са политиком приватности, можете нас контактирати на:

  • e-mail: udruzenje@jadovno.com

Како да контактирате надлежне институције?

Надлежна институција у Босни и Херцеговини за заштиту личних података је:

Агенција за заштиту личних података у Босни и Херцеговини
Адреса: Дубровачка 6, 71000 Сарајево
Тел: +387 33 726-250

Које аутоматско доношење одлука и/или профилисање радимо са корисничким подацима

Није актуелно у нашем случају.

Захтеви за обелодањивањем регулисане индустрије

Није актуелно у нашем случају.

Помозите рад удружења Јадовно 1941.