fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ПОДРЖАНО ПОДИЗАЊЕ СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈА НА КАЗАНИМА

Sarajevo-panorama.jpg

САРАЈЕВО, 5. МАРТА (СРНА) – Комисиjа за споменике Градског виjећа Сараjева подржала jе Инициjативу за подизање спомен-обиљежjа на Казанима, коjу jе, на приjедлог потпредсjедника Федерациjе БиХ Светозара Пударића, поднио градоначелник Сараjева Алиjа Бехмен у новембру прошле године.

Комисиjа jе оциjенила да jе инициjатива предложена у складу са критериjумима за утврђивање споменика од значаjа за град Сараjево из Одлуке о споменицима од значаjа за град. Наредне активности односе се на прецизно утврђивање микролокациjе за спомен-обиљежjе, његовог идеjног рjешења и других обавеза из Одлуке о споменицима од значаjа за град Сараjево, саопштено jе из градске управе.

Приjедлог коjи jе Пударић предао 15. новембра прошле године Градскоj управи упућен jе градоначелнику Сараjева на даље поступање у складу са градским прописима. Паралелно овоj активности, у току jе процес обраде Инициjативе Општинског виjећа општине Центар и Министарства за борачка питања Кантона Сараjево за подизање спомен-обиљежjа у бившоj улици Добровољачка.

У инициjативи се предлаже да се спомен-плоча подигне на микролокациjи парка на споjу улица Хамдиjе Крешевљаковића и Скендериjа.

Казани су jама на локациjи Богушевац у сараjевском насељу Бистрик, гдjе су од средине 1992. године до октобра 1993. године вршена убиства Срба ватреним или хладним оружjем, а тиjела бацана у jаму. Убиства су, према оптужници, вршили припадници 10. брдске бригаде такозване Армиjе БиХ, коjом jе командовао предратни криминалац Мушан Топаловић звани Цацо.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: