fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Počinje izgradnja spomen-obilježja u Agincima

Kozarska_Dubica.jpg
Kozarska Dubica

U mjesnoj zajednici Aginci u opštini Kozarska Dubica biće izgrađeno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, odlučilo je Predsjedništvo Opštinske boračke organizacije.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu u opštini Kozarska Dubica Dušan Drljić naveo je da je tim povodom u Opštinskoj boračkoj organizaciji nedavno održan sastanak kojem su prisustvovali načelnici tri odjeljenja u opštinskoj upravi i predstavnici Mjesne boračke organizacije Aginci.

„U skladu sa ranije usvojenim odlukama, razmatrane su mogućnosti za početak izgradnje spomen-obilježja u Mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci, a prisutni su se saglasili da radovi počnu odmah, jer je finansijska konstrukcija načelno obezbijeđena“, rekao je Srni Drljić, koji je i predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije.

On je dodao da će izgradnja spomen-obilježja u Agincima biti finansirana sredstvima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Opštinske boračke organizacije, opštine Kozarska Dubica i predstavnika privrednih subjekata iz Aginaca i mještana koji će učestvovati u toj aktivnosti.

Planirano je da izgradnja bude završena, a spomen-obolježje otkriveno i osveštano u okviru ovogodišnjeg programa obilježavanja „Septembarskih dana odbrane“.

Sa područja Mjesne boračke organizacije Aginci, koja obuhvata sela Parnice, Aginci, Novoselci i Vlaškovci, u otadžbinskom ratu poginulo je 10 boraca, dok su dva borca sa tog područja stradala tokom rata pod drugim okolnostima.

Na području opštine Kozarska Dubica u narednom periodu planirana je izgradnja spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u mjesnim područjima Komlenac i Sreflije-Pucari.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

PORAŽAVAJUĆE NEPROCESUIRANjE ZLOČINA

ZAPADNI DIO SRPSKE ODBRANjEN ZAHVALjUJUĆI JEDINSTVU

K. Dubica: 20 godina od odbrane zapadnih granica Srpske od hrvatske agresije

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: