Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pismo Episkopa bihaćko-petrovačkog Hrizostoma

vladika_hrizostom_bp
Episkop bihaćko-petrovački
G.G. Hrizostom

15.02.2010

Mnogo sam srećan da ste napokon osnovali UDRUŽENjE JADOVNO.

Kao profesor bogoslovije u manastiru Krki jedanput sam posjetio Jadovno i Gospić. Poklanjam se novomučenicima Jadovna. Oni su uistinu mučenici.

Ono što me posebno šokiralo prilikom posjete Jadovnu jeste činjenica da je prije tagično-istorijskog Jadovna postojalo Jadovno u zloj i  zločinačkoj svijesti programera Jadova kao istorijskog događaja i mjesta.

Pozivamo Vas da pomognete da se i žrtve na Garavicama kod Bihaća jednako kao i žrtve Jadovna i Jasenovca istraže i da im se oda dužno i pripadajuće poštovanje. Vi možda znate, a možda i ne znate, da je na Garavicama staradlo između 12-15.000 Srba i Jevreja. Većinom Srba.

Čestitam osnivanje udruženja i imate moju svesrdnu podršku.

Jest da je ono došlo pokasno, ali to nije vaša krivica, već onih koji su imali namjeru i cilj da se sjećanje na Jadovno za svagda monstruozno ubije kao što su ubijali i Srbe na Jadovnu.

Doklen god ne kažemo svu istinu o tome ko je kriv za ovakvu tragičnu sudbinu Jadovna, Garavica i Drugih masovnih stratišta žrtve koje tamo počivaju neće imati mira.

Zato, jedan od primarnih zadataka je: razotkriti istinu o antisrpskom i radu protiv istine o stradanju Srba – J.B.Tita, S.Krajačića, V.Bakarića. Posebno treba obratiti pažnju i izučiti sramnu ulogu Ivana Šubašića, koji je instruisan od Čerčila i britanskih obavještajnih službi organizovao Tita, Krajačića i Bakarića kako da ”skinu ljagu sa njihova naroda”’, a to je ”tajac na Jadovno, na Jasenovac” itd.

Još se niko nije pozabavio tom zločinačkom ulogom Šubašića, a što je nepravda prema objektivnoj istoriji. On nije samo kriv za prikrivanje istine o zločinima ustaša, već je i odgovoran za rasturanje Jugoslavije na Drugom zasjedanju AVNOJ-a. Moja molba za Garavice je trajna. Očekujemo da nam pomognete onoliko koliko možete i ništa više.

Želimo Vam svako dobro od Gospoda.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: