Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Patrijarh: Hrvatima smeta što više uvažavamo papu

Patrijarh srpski Irinej na optužbe hrvatskih biskupa da raspiruje mržnju, ističe da od njih ništa drugo nije ni očekivao i da Hrvatima smeta to što SPC više uvažava papu nego njih

Patrijarh srpski Irinej

Patrijarh srpski Irinej na optužbe hrvatskih biskupa da raspiruje mržnju, vređa žrtve i huška na rat odgovara da od njih ništa drugo nije ni očekivao i ističe da Hrvatima smeta to što SPC više uvažava papu nego njih.

Patrijarh je za Kurir najavio odgovor hrvatskim biskupima.

„Oni se žale što mi (SPC) više uvažavamo papu nego njh, njima to smeta. Mi imamo svoje mišljenje o papi, za razliku od njih. Ne raspirujem mržnju niti huškam na rat, niti vređm žrtve, a od njih ništa drugo i ne očekujem“, kaže patrijarh.

Odgovor hrvatskim biskupima na pismo upućeno SPC uslediće u najskorijem roku, najavio je patrijarh.

„Čujemo pohvale papi Franji i Rimokatoličkoj crkvi, a pokude biskupima i crkvi u Hrvatskoj. Smatramo neobičnim da poglavar jedne pravoslavne mesne crkve javno suprotstavlja biskupe Katoličke crkve u Hrvatsko papi Franji, upućuje im prekore i pripisuje zločine celoj toj crkvi i celom hrvatskom narodu“, navodi se, između ostalog, u pismu hrvatskih biskupa.

Izvor: TANJUG

Vezane vijesti:

Hrvatski biskupi objavili pismo koje su poslali čelniku SPC-a 

Biskupi nervozni zbog Stepinca

SPC priprema odgovor na pismo hrvatskih biskupa 

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: