Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Parlament da usvoji rezoluciju o poštovanju prava izbjeglih Srba

Koalicije udruženja izbjeglica
Koalicije udruženja izbjeglica

BEOGRAD – Predstavnici više od 100 izbjegličkih udruženja u Srbiji predaće tokom sljedeće nedjelje srpskom parlamentu tekst rezolucije o poštovanju ljudskih prava izbjeglih i prognanih Srba iz Hrvatske i građana Srbije koji su oštećeni u svojim pravima u Hrvatskoj.

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta rekao je novinarima da će tekst rezolucije biti predat šefovima svih 10 poslaničkih grupa u parlamentu Srbije, koje će zamoliti da izglasaju tu rezoluciju.

Linta je rekao da izbjegli Srbi iz Hrvatske tom rezolucijom traže da se konstatuje da se u Hrvatskoj krše ljudska prava izbjeglih Srba, te da parlament Srbije pruži punu podršku zahtjevima u peticiji izbjegličkih udruženja kojom se traži poštovanje imovinskih i drugih prava izbjeglih Srba iz Hrvatske.

Prema toj rezoluciji, srpski parlament treba da zatraži od Vlade Srbije da u međunarodnim krugovima ističe značaj poštovanja ljudskih prava i da izgradi platformu o pregovorima sa Hrvatskom o pronalaženju trajnog rješenja problema izbjeglica.

„Tražimo da Vlada Srbije u svojim aktivnostima i programima vezano za naše probleme informiše Skupštinu Srbije i javnost svaka tri mjeseca“, dodao je Linta, koji je danas sa predstavnicima izbjegličkih udruženja predao predsjedniku Srbije Borisu Tadiću kopiju 45 000 potpisa podrške peticiji izbjegličkih udruženja kojom se traži poštovanje imovinskih i drugih prava izbjeglih Srba iz Hrvatske.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: