fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pala odluka: Dara iz Jasenovca nije u trci za Oskara, Aida iz Srebrenice jeste

Američke akademije filmske umetnosti i nauke nije uvrstila naš film u trku za 93. nagradu po redu, u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja.

Među 15 kandidata je zato film Bosne i Hercegovine „Kvo vadis, Aida?“, koji će se za nagradu sa stranog govornog područja boriti sa ostvarenjima Čilea, Danske, Češke, Francuske, Gvatemale, Hongkonga, Irana, Obale Slonovače, Meksika, Norveške, Rumunije, Rusije, Tajvana i Tunisa.

Podsetimo, film reditelja Predraga Gage Antonijevića „Dara iz Jasenovca“ o stradanju Srba u zloglasnom ustaškom logoru izazvao je poslednjih dana mnoge reakcije.

Izvor: SPUTNIK

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

4 Responses

  1. Nije stvarno bitno da li je film u trci za oskara,bitno je da će ljudi videti film koji je zasnovan na istinitim događajima,mislim na one obične ljude koje ne interesuje ko je koje vere i one koji ne znaju ko je bio nacista i krvnik a ko oslobodilac,borac za slobodu i najveća žrtva u 2.svetskom ratu.
    Protivnici ovog filma su naravno upoznati sa istinom koja im ne odgovara iz raznih,loših razloga i zato su protiv „Dare iz Jasenovca“ i svega srpskog imena i prezimena,što znači na kraju da je bitno da se srpski narod osvesti za svagda i više nikada nikome ne oprosti zlo pa ni svome i jedino tako ćemo postojati ,pamteći svoje žrtve i heroje-slaveći ih i kažnjavati dželate i neprijatelje ma gde se nalazili!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: