fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Paketići pomoći za ratne vojne invalide

Vukovi

Boračka organizacije Republike Srpske (BORS) danas će, povodom Svjetskog dana lica sa invaliditetom, uručiti prigodne pakete pomoći saborcima i težim ratnim vojnim invalidima u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Iz BORS-a navode da će na ovaj način pokazati dodatnu pažnju i brigu prema ratnim vojnim invalidima koji su za Republiku Srpsku žrtvovali dijelove tijela.

Opštinske i gradske boračke organizacije organizovaće i polaganje vijenaca i cvijeća na spomen-obilježja stradalim borcima.

Iz BORS-a ističu da je briga o ratnim vojnim invalidima stalna aktivnost ove organizacije i Odbora ratnih vojnih invalida.

„Novom uredbom o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, koja je u izradi, borimo se da stambeno zbrinjavanje ratnih vojnih invalida bude nastavljeno na odgovarajući način“, poručeno je iz BORS-a.

Iz ove organizacije podsjećaju da su ranije u saradnji sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Srpske obezbijedili 64 paketa pomoći u iznosu od 1.250 KM za ratne vojne invalide u Srpskoj, te da kroz projekat banjskog liječenja, pružanje i unapređenje zdravstvene zaštite i druge aktivnosti kontinuirano nastoje poboljšati njihov društveni položaj.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Ratni vojni invalidi obilježili dan lica sa invaliditetom

Podrška zvaničnicima Srpske u odbrani Republike

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: