Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

САБА РХ: Отворено писмо Министру Карамарку

arhУ хајки коју сте започели против бораца НОВ Хрватске искапањем још неидентифицираних посмртних остатака убијених 1945. године у Кустошији, унапријед сте оптужили припаднике НОВ за та убојства, а без икаквих доказа.

Ваша изјава, као и изјаве неких особа из јавног живота Хрватске, покренула је лавину неоснованих и злонамјерних оптужби, најчешће без икаквих аргумената. За сваку гробницу унапријед се тврди да се у њој налазе посмртни остаци убијених Хрвата и то, наравно од стране НОВ.

Према изнијетим оптужбама разних новинара и неких повјесничара произлази да су партизани Хрватске 1941. године напали нацистичку Њемачку и фашистичку Италију, као и њихове слуге усташе. Као што се зна, истина је радикално другачија.

Изгледа да се заборавља да су усташе одмах по доласку на власт травња 1941. године донијеле расне законе на основу којих су започеле и проводиле уништење Жидова, Срба, Рома и антифашиста, првенствено комуниста.

Постављамо Вам питање тко је то у логору смрти Јасеновац од 1941. па до травња 1945. године убио готово сто тисућа Жидова, Срба, Рома, Хрвата, Бошњака и других. Тко је то у само три мјесеца постојања логора Госпић убио преко четрдесет тисућа људи?

Зар је наступила амнезија код неких у Хрватској па се не сјећају да су усташе већ у травњу 1941. године у селу Гудовцу код Бјеловара убиле 194 сељака српске националности. Почетком свибња на Вељуну убиле су 400 сељака, такођер српске националности. Убојства су настављена по Бановини, Лици, Славонији и трајала су све до бјега усташа из Хрватске свибња 1945. године.

Очита је намјера ове кампање оптужити и дискредитирати цијели антифашистички покрет и одвратити позорност грађана од корупционашких и иних афера које потресају Хрватску.

Предсједништво САБА РХ

Извор: САВЕЗ АНТИФАШИСТИЧКИХ БОРАЦА И АНТИФАШИСТА РХ

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: