Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Otvorena izložba „Moje Jadovno“ u Kruševcu

U Kulturnom centru Kruševac, u Legatu Milića od Mačve na Dan pobede nad fašizmom, otvorena je izložba „Moje Jadovno“, u spomen stradalim Srbima i Jevrejima u kompleksu ustaških logora Gospić-Jadovno-Pag 1941. godine.

Pre izložbe prikazan je dokumentarni film „Dan sjećanja na Jadovno 1941.-2016.“ i održano predavanje Dušana J. Bastašića na temu: ,,O (ne)kulturi zaborava“, a na samom početku programa, prisutnima se obratio i direktor KCK mr Miroslav Smiljković.

Legat Milića od Mačve je bio pretesan da primi sve zainteresovane koji su želeli da prisustvuju ovom programu. S pravom se može reći da je ovo bio pravi JAVNI ČAS ISTORIJE.

Izložba će biti postavljena od 09. – 19 maja 2017. a može se pogledati od 09:00 do 19:00 časova.

Izložba „Moje Jadovno“, autora Dušana J. Bastašića, Dragoslava Ilića i Predraga Loze je projekat Kulturnog centra Novog Sada i udruženja Jadovno 1941.

Program je vodila Slađana Obradović, uredik programa KCK, u saradnji sa Nebojšom Lapčevićem.

Udruženje Jadovno 1941. duguje zahvalnost upravi Kulturnog centra Kruševac i gospodinu Marku Vučkoviću na inicijativi i trudu da se izložba „Moje Jadovno“ postavi u Kruševcu.

Izvor: Kulturni centar Kruševac

Vezane vijesti:

„Vesti“ na izložbi „Moje Jadovno“ u Berlinu: Jama ne sme da ostane grob!

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: