Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Otvoren lov na Srbe u Hrvatskoj

Srbija je uputila još dve protestne note Hrvatskoj – zbog ukidanja presude Branimiru Glavašu i podizanja spomenika ustaškom teroristi Miru Barišiću, ubici jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića.

Nekažnjeno ubijanje Srba: Branimir Glavaš Foto: Nekažnjeno ubijanje Srba: Branimir Glavaš Foto: Reuters
Nekažnjeno ubijanje Srba: Branimir
Glavaš  Foto: Reuters

U noti zbog Glavaša, osuđenog za zločine nad Srbima u Osijeku, ističe se da hrvatsko pravosuđe šalje poruku da je dozvoljen i nekažnjen zločin nad Srbima, čime je, uz govor mržnje, otvoren lov na Srbe u Hrvatskoj.

Otpravnik poslova Hrvatske u Beogradu Stjepan Glas odbio je da primi note, ali ih je Ministarstvo dostavilo redovnim putem, čime je formalno uručenje izvršeno.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić konstatovao je nakon izjave hrvatskog kolege Mire Kovača da srpske vlasti treba da prestanu sa propagandom koja podseća na vreme Miloševića, da Hrvatsku vode “naslednici nacista i ustaša i naslednici onih koji su krajem prošlog veka proterali više od 250.000 Srba”.

On je podsetio i na rehabilitaciju Stepinca, ustaško divljanje u Srbu, davanje imena ulicama po Miletu Budaku, ustaškom ministru i tvorcu ideje da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati i trećinu pokatoličiti, pa čak i po 10. aprilu, danu stvaranja NDH.

Ukazao je i na učestalost ustaškog pozdrava “Za dom spremni” po stadionima i koncertima, kukaste krstove na terenu u Poljudu, te spomenik teroristi Miri Barišiću.

Zanimljivo je da na sve to, osim Brisela, ne reaguje ni nevladin sektor u Srbiji.

– Nekako ne vidoh naš NVO sektor da makar jednu reč osude prozbori prema Hrvatskoj zbog Stepinca. Očito se slažu sa odlukom hrvatskog suda – primećuje narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović.

Pošto-poto u istu raven

Pojedine stranke koje su se oglasile, uz osudu dešavanja u Hrvatskoj obavezno pominju i slučajeve u Srbiji, koje se po njihovom mišljenju, mogu staviti u istu ravan. Tako Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je “ubrzano pranje biografija i veličanje dokazanih fašista i kvislinga poput Alojzija Stepinca, Draže Mihailovića, Milana Nedića i Aćif efendije izuzetno opasno po mir, stabilnost i budućnost čitavog regiona”.

Autor: J. Arsenović

Izvor: Vesti online

 

Vezane vijesti:

Jović – „Sveti Branimir Glavaš. Uskoro“.

Napadače na Srbe izvesti pred sud

Napadače na Srbe izvesti pred sud

Jović – „Sveti Branimir Glavaš. Uskoro“.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: